maandag 2 oktober 2017

Bezoek aan het allereerste Spirits Inn Beringen Festival

Spiritsbeurzen gaan vooral door in grotere provinciehoofdsteden zoals Antwerpen, Brussel en Gent… maar elke zichzelf respecterende whiskyclub droomt er natuurlijk van om ooit zelf een mooie beurs te organiseren. Een lokale beurs kan uiteraard ook zeer succesvol zijn, een mooi voorbeeld is de bekende jaarlijkse whiskybeurs in Vroenhoven. Afgelopen weekend ging voor de allereerste keer het “Spirits Inn Beringen Festival” door in het Casino van Beringen… op exact 3 km van onze blogredactie.

De beschikbare ruimte en het aantal standhouders waren voor deze eerste editie eerder beperkt gehouden, maar het enthousiasme van de standhouders en bezoekers was dat zeker niet. Tussen het ruime aanbod aan whisky’s en andere spirits ontdekten we enkele echte pareltjes. Aan de stand van Cave Aquila Spirits kreeg ik van whisky-expert Daniel Quanten een prachtige 44 jaar oude whisky te proeven. Net daarnaast stond een stand van Wine4You, maar laat je vooral door die naam niet van de wijs brengen. Dit bedrijf importeert namelijk schitterende oude cognacs. Een proevertje van Vallein-Tercinier ‘77 liet dan ook een zeer diepe indruk na.De beurs was absoluut “anders” in die zin dat hier ook verzamelaars aanwezig waren, wat door de echte liefhebbers zeker kon gewaardeerd worden. Hier en daar zagen we ook enkele nieuwe bottelingen, zoals de nieuwe Kininvie 23y op de stand van Cinoco. Voor mij toch net iets te branderig in de keel waardoor de smaken wat verloren gaan, maar wel een zalig aroma.


De beurs werd afgesloten met een optreden van de folkgroep Botswing en de belofte dat er volgend jaar zeker een tweede editie komt !


P.S. Meer foto’s in het album op onze Facebookpagina. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten