maandag 9 oktober 2017

Verslag van Patrón Tequila Perfectionists 2017 Finals Belgium-Luxembourg

Vorige vrijdag waren we aanwezig op de Belgische finale van de Patrón Tequila 2017 Perfectionists cocktailwedstrijd. Deze finale ging door in cocktailbar Victoria op de Guldenvlieslaan in Brussel.

De zes finalisten: Ruben Patoor (de nieuwste aanwinst bij Cocktails at Nine in Antwerpen), Patrick Vercambre, Cédric Buscemi, Tim Devriendt (The Cobbler, Gent), Karim Britel en de laureaat uit het Groothertogdom Luxemburg, Thibaut Dodeler (Octans, Luxembourg City). De meeste kandidaten waren sinds hun inschrijving van bar veranderd, dus ik vernoem alleen de bars waarvan ik zeker ben...

De cocktails van deze kandidaten werden beoordeeld door drie juryleden : Chocolatier en Mexico-kenner Dominique Persoone (die tevens instond voor de lekkere “El Dominico” welkomst-cocktail), bartender Jef Berben (El Jefes Cocktails) en Global Brand Ambassador van Patrón, David Alan.


Elke kandidaat had zijn eigen presentatiestijl, variërend van storytelling tot het activeren van de jury door hen zelf de cocktails te laten shaken. Het was dus alleszins een zeer geanimeerde wedstrijd.

Persoonlijk vond ik het zeer leuk dat Thibaut Dodeler gebruik maakte van een eau-de-vie van Mirabellen, gestookt door zijn vader en jarenlang gerijpt. Dit is een zeer typische Luxemburgse spirit die binnenkort ongetwijfeld weer overal te proeven is tijdens D’Miselerland Brennt, de jaarlijkse “Distillery day” van de Luxemburgse alcoholstokers. Normaal gezien brengen we daar ook dit jaar weer verslag van uit op onze blog.

De winnaar die binnenkort ons land mag vertegenwoordigen op de Patrón Tequila 2017 Perfectionists Global Finals in Mexico is Tim Devriendt van The Cobbler. Thibaut Dodeler haalde het net niet en eindigde op de tweede plaats.

Na afloop van de competitie mochten we nog proeven van enkele signature-cocktails en was er ook een tastingsessie voorzien van vier verschillende Patrón Tequila bottelingen (Silver, Reposado, Añejo en de Gran Patrón Platinum). Zelf heb ik voor deze blog al enkele Tequila-reeksen van andere merken geproefd en kan met zekerheid bevestigen dat Patrón zich kan meten met de betere premium merken.

Net voor we naar huis gingen kregen we van Dominique Persoone nog een schitterende praline, een echt smaakbommetje van chocolade, zout en Tequila.

In het album op onze Facebookpagina kan je nog wat extra foto’s bekijken van dit event.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten