donderdag 5 oktober 2017

SIPSNSODA brengt al zijn activiteiten samen in gloednieuwe cocktailstore

Vorige week las ik in de krant een artikel naar aanleiding van de sluiting van cocktailbar Unico, waarin zaakvoerder Dirk Hendrickx stelde dat Hasselt niet echt klaar is voor een cocktailbar op deftig niveau. Laat ons zeggen dat ik het daarmee toch niet helemaal eens ben. Als ik kijk naar Rob Biesmans, wiens cocktailbar Koks & Tales steeds gezellig vol zit… en als ik kijk naar het succes van cocktail-cateraars als SIPSNSODA en LIQ Agency die het al enkele jaren uitstekend doen op alle mogelijke feestjes en events in Limburg en zelfs ver daarbuiten. Dan doet Limburg het toch nog niet zo slecht…

Vlak nadat ik het bewuste artikel had gelezen kreeg ik een uitnodiging voor de opening van de gloednieuwe cocktailstore van SIPSNSODA. Na een opstartperiode onder de vleugels van Corda Campus brengen ze al hun activiteiten samen in een zeer ruim pand in de schaduw van de Hasseltse TT-torens. Vooraan bevinden zich de kantoren en de winkel waar je alle benodigdheden kan kopen om zelf thuis lekkere cocktails te maken, achteraan is een proefbar, stockageruimte en de voorbereidingskeuken waar deze cocktail-wizards zelf hun fruitsappen persen en fruitschijfjes drogen. Alle cocktails kan je trouwens ook kant-en-klaar kopen, alleen nog te serveren met ijsblokjes en even roeren of shaken om te koelen.Op deze locatie zullen ook regelmatig workshops doorgaan voor groepen waar je kan leren om lekkere cocktails en mocktails te bereiden. 
Hiertoe zijn er 3 verschillende formules ter beschikking. In deze workshops zal ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van streekproducten (vb. Hasseltse Jenever, Haspengouwse appels, …). Ter gelegenheid van de opening mochten we mee aanschuiven bij zo’n workshop en samen met o.a. enkele dames van de toeristische dienst maakten we zelf een heerlijke Basil Smash.

SIPSNSODA is dus voor alle duidelijkheid geen cocktailbar, maar verder doen ze zowat alles wat je maar kan bedenken in verband met cocktails, op een zeer hoog niveau. Wij wensen Thomas, Niels, Cedric en de rest van het team heel veel succes en ongetwijfeld zien we elkaar heel snel weer !

De SIPSNSODA Cocktailstore is open vanaf vandaag. Meer info via
www.sipsnsoda.com
Adres : Capucienenstraat 1, 3500 Hasselt – 011/375889

Geen opmerkingen:

Een reactie posten