Nadat we eerder al schreven over Old Fashioned cocktails met andere Angostura rums (de vanillebom 1919, de 1787 super Premium, de cask collection Nr.1, …) kiezen we deze keer voor Angostura 1824. Dit is een blend van streng geselecteerde rums die minimaal 12 jaar rijpen op eiken vaten. De geblende rum wordt daarna opnieuw op vaten gelegd tot de blend echt helemaal top is.
Het resultaat is een mooie bronskleurige rum met smaken van zoete melasse, vanille en honing. Door de lange rijping krijg je zelfs een zweem van cognac. Ik had vooraf aangekondigd dat ik dit jaar voor smaakvolle gerijpte spirits zou kiezen, deze voldoet absoluut aan die beschrijving.
Back to 1824
Ingrediënten
5 cl Angostura 1824 Rum
2 cl Amaro di Angostura
1,5 cl honingsiroop
2 dashes Angostura Orange bitters
Bereiding
Alles samenvoegen in een mixglas met veel ijs. Krachtig roeren gedurende 15 seconden. Strainen in een Old Fashioned glas met een groot ijsblok. Versier met cocktailkersen.
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten