woensdag 6 november 2019

Old Fashioned Week : Bumbu XO

 
Deze matzwarte glazen fles met gerijpte rum kan je vinden bij de betere drankenhandel, maar de "gewone" Bumbu rum staat ook in de winkelrekken van Delhaize.

Omdat in een Old Fashioned de spirit heel erg op de voorgrond treedt, kiezen we dit jaar voor smaakvolle gerijpte spirits. Voor deze cocktail kies ik dan ook niet voor de “gewone” Bumbu, maar voor Bumbu XO. Je kan het recept ook maken met de gewone Bumbu rum, maar dan zijn de smaken niet zo diep als met de XO.


Bumbu XO rum wordt gedistilleerd in Panama in stookketels uit 1912 en gerijpt tot 18 jaar op bourbonvaten, met een finish in sherryvaten uit Andalusië. Er worden geen kunstmatige kleurstoffen of smaken toegevoegd. Net als de “gewone” Bumbu is deze rum vernoemd naar de legendarische Bumbu-rum gemaakt door zeelui in de West-Indies in de 16e en 17e eeuw. Gebotteld op 40% ABV met een duidelijke invloed van de sherry finish is dit een perfecte rum om van te genieten met een mooie robusto sigaar, maar deze rum leent zich ook uitstekend als basis voor de gekende klassieke rum-cocktails.


Bumbu Old Fashioned

Ingrediënten
5 cl Bumbu XO Rum
2 cl Amaro Montenegro
1,5 cl suikersiroop
2 dashes Angostura Orange bitters


Bereiding
Alles samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Strainen in een cognacglas. Versier met lekker zoete cocktailkersen.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten