vrijdag 1 november 2019

Old Fashioned Week : Eat Your Heart Out

 
Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat de Old Fashioned mijn favoriete cocktail is, dus het hoeft niet te verbazen dat ik al een tijdje uitkeek naar de Old Fashioned Week. Cocktails gebaseerd op de Old Fashioned staan weer 10 dagen lang in de schijnwerpers in duizenden cocktailbars wereldwijd. Voor elke verkochte Old Fashioned in de deelnemende bars gaat er een kleine bijdrage naar een goed doel. Net als de voorgaande jaren dragen wij een steentje bij door eveneens deze cocktail in de schijnwerpers te zetten.

Dit jaar kies ik bewust voor gerijpte smaakvolle spirits, die deze ‘spirit forward’ cocktail tot een hoger niveau kunnen brengen. Alle spirits zijn verkrijgbaar in de betere drankenhandel, sommige ook gewoon in de supermarkt. Geen rare onvindbare ingrediënten of moeilijke toestanden waar je een uur voor in de keuken moet staan. Geheel volgens de visie van deze blog kiezen we voor eenvoudige recepten met vindbare ingrediënten die een maximaal resultaat bereiken in smaak.

  
Gisteren gaven we al een eerste aanzet in het artikel over Sorgin Yellow Gin, maar vandaag gaan we echt van start met de eerste van een aantal leuke variaties die allemaal binnen het idee van het oorspronkelijke Old Fashioned recept vallen : spirit + suiker + bitters + water (=ijs).


Maar omdat het morgen Dia de los Muertos is, geven we er toch ook nog een feestelijk (of is het griezelig?) kantje aan.


Black Tears Rum is de enige spiced rum uit Cuba, de bakermat van de Mojito en Daiquiri. Black Tears of ‘Lágrimas Negras’ is een mytische song die door de Cubanen in het hart wordt gedragen. Het lied gaat over liefdesverdriet en het wenen van zwarte tranen, die in de rum vallen waardoor die een bitterzoete smaak krijgt. De Master Blender van Black Tears probeerde die mythe in werkelijkheid om te zetten met de creatie van deze spiced rum.


Deze rum leent zich schitterend voor highballs met gemberbier. Voor een zachte overgang van Halloween naar de Old Fashioned Week kozen we dan ook voor dit eenvoudig recept wat min of meer een highball versie is van een Rum Old Fashioned. En geloof me vrij, dit highball recept is echt griezelig lekker !


EAT YOUR HEART OUT


Ingrediënten
4,5 cl Black Tears Rum
0,75 cl Grenadine
Le Tribute Ginger Beer


Bereiding
De rum en grenadine gaan we eerst goed roeren in een mengbeker met veel ijs. Daarna strainen in een mooi Old Fashioned glas met een groot blok ijs. Aanvullen met gemberbier. Geen versiering nodig, vertel er liever een griezelig verhaaltje bij 😉


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten