zaterdag 2 november 2019

Old Fashioned Week : Pantone Old Fashioned

 
Producenten van gerijpte spirits proberen hun klanten voortdurend te verrassen met speciale bottelingen, rijpingen of exceptionele vaten die om één of andere reden boven de rest uitstijgen. Maar het kan ook anders. Af en toe ontdek je wel eens een limited edition waarbij het niet zozeer gaat om de inhoud, maar om de fles zelf.

Felipe Pantone is een Spaans-Argentijnse artiest die bekend staat om zijn verwijzingen naar de jaren 80 en 90. Denk aan Fame en Flashdance. Na zijn studies werd hij bekend als graffiti-artiest Pantone. De invloeden van de graffiti cultuur kan je vandaag nog steeds duidelijk zien in zijn werk. Zijn werken kan je vandaag bewonderen in het Mesa Contemporary Arts Center, het Long Beach Museum of Art (VS) en het Palais de Tokyo (Parijs). In ons land exposeerde hij o.a. in het MIMA in Brussel en op het Motif Festival in Hasselt.


Momenteel heeft Hennessy een ‘Very Special Limited Edition’ in de betere drankenhandel liggen met een fles ontworpen door Felipe Pantone. Het ontwerp is gebaseerd op het originele kustwerk W-3 Dimensional Three Stars.


Uiteraard werd voor deze fles een bijzondere cognac geselecteerd uit de kelders. Deze botteling heeft een intens en fruitig karakter, samen met aangename smaaknoten van het eiken vat. In de mond geroosterde amandelen en frisse tonen van druiven.


Pantone Old Fashioned

Ingrediënten
5 cl Hennessy Cognac Limited Edition
2 cl Clément Creole Shrubb
4 druppels Absinthe bitters


Bereiding
Alles samenvoegen in een mengglas met veel ijs. Goed roeren gedurende een 15tal seconden. Strainen in een elegant glas op voet.

 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten