donderdag 31 oktober 2019

Happy Halloween - Sorgin Yellow Gin

 
Als vijftigplusser heb ik helaas al een stevig lijstje met overleden dierbaren. Deze week komen er drie feestdagen aan ter herdenking van onze overledenen, waarvan ze er overal ter wereld wel minstens eentje vieren :
  • 31/10 : Halloween, All Hallows Eve (“Allerheiligenavond”) – Oudejaarsavond volgens de Keltische kalender.
  • 1/11 : Allerheiligen, Samhain – Nieuwjaar volgens de Keltische kalender
  • 2/11 : Allerzielen, Dia de Muertos.

Dit zijn onvermijdelijk dagen waarop ik hier toch ook even blijf bij stilstaan. Dat is niet noodzakelijk een trieste gebeurtenis, omdat je toch ook terugdenkt aan alle leuke herinneringen met de personen die je moet missen. Vandaag en morgen maak ik drankjes met Halloween als inspiratiebron.

Twee jaar geleden koos ik Sorgin als basis voor mijn Halloween-aperitief. Dit jaar kies ik voor de nieuwe variant, Sorgin Yellow Gin. In het Baskisch betekent Sorgin ‘Sorcerer’… dus ‘heks’ of ‘tovenaar’, waardoor ook deze nieuwe variant toch ook nog steeds perfect past bij deze ‘Trick or Treat’ feestdag. De afbeelding van de heks op de fles maakt het helemaal af 😉

Sorgin is een distillaat op basis van Sauvignon Blanc druiven. De gebruikte botanicals zijn jeneverbes, pompelmoesschillen, limoen, citroen, violet, brem en zwarte bessen. In tegenstelling tot de originele Sorgin werd deze nieuwe variant ook nog eens zes maanden gerijpt op Sauvignon blanc vaten. Door de invloed van de wijnvaten krijgen we iets meer kruidigheid en vanilletoetsen.

Het resultaat is een smaakvolle gerijpte spirit die niet alleen lekker is met een neutrale tonic, maar die zich ook perfect leent tot een kruidige Old Fashioned. Als zoet element gebruik ik Hysop likeur, gemaakt van een plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige etherische olie. Een geneeskrachtige olie vond ik echt wel passen bij een heksendrankje 😉


Yellow Old Fashioned

Ingrediënten
5 cl Sorgin Yellow Gin
2 cl Aurian Hyssop liqueur
2 dashes Angostura bitters


Bereiding
Alles samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Krachtig roeren gedurende 15 seconden. Strainen in een tumblerglas met een groot helder ijsblok. De gouden gloed van deze gin zorgt voor een schitterende en luxueuze uitstraling. Versiering is overbodig.

Wisten jullie trouwens al dat morgen de Old Fashioned Week start ? Van 1 tot 10 November zal je op deze blog hoofdzakelijk lekkere Old Fashioned cocktails aantreffen 😉
 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten