maandag 7 november 2016

Angostura 1787 Super Premium Rum

Tijdens de Old Fashioned Week maakten we kennis met het Premium Rum gamma van Angostura. Je kreeg toen het recept voor een lekkere Rum Old Fashioned cocktail met Angostura 1919.

Vorige maand lanceerde ‘The House of Angostura’ een nieuwe Super Premium Rum : Angostura 1787. Het jaartal staat deze keer voor het oprichtingsjaar van de eerste suikermolen in Trinidad, aan de befaamde Lapeyrouse plantage. Deze nieuwe rum is een blend van zorgvuldig uitgekozen rums, die elk 15 jaar gerijpt hebben in gebrande eikenhouten vaten.

Deze rum vervolledigt het Premium Rum gamma wat momenteel bestaat uit Angostura 7y old Rum, Angostura 1919 (een blend van rums met rijping tussen 5 en 10 jaar) en Angostura 1824 (een blend van verschillende rums met rijping van minstens 12 jaar. De blend is daarna opnieuw op vat gezet om verder te rijpen).

Met deze nieuwe rum willen we eigenlijk echt geen cocktail maken. We gieten gewoon 5 cl in een glas met twee ijsblokjes en genieten voluit van de smaken en aroma’s.

Het is een mooie bronskleurige rum. Gedroogd fruit, banaan en eik in de neus. Ook een hint van chocolade. Mooi gebalanceerde smaak. Gedroogde pruimen, eik en honing.

Ik vond het heel jammer dat ik niet aanwezig kon zijn op de officiĆ«le lancering in tikibar ‘The Drifter’, maar gelukkig heeft de invoerder ervoor gezorgd dat ik deze nieuwkomer alsnog kon proeven.

Angostura 1787 Super Premium Rum is beperkt verkrijgbaar bij de betere drankenspeciaalzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten