maandag 28 november 2016

Whisky Events Aberlour en Glenfiddich

De kerstdagen zijn elk jaar opnieuw het perfecte excuus om een uitstekende fles whisky in huis te halen. Bij de whiskyproducenten draaien de promoteams dan ook overuren in deze periode. De volgende weken gaan er in ons land enkele unieke whiskyevents door die ik toch zeker eens wou vermelden. Uiteraard zal Double Strainger nadien ook verslag uitbrengen van deze events !

1. Aberlour
Vrijdag (2/12/2016) organiseert Aberlour een ‘Aberlour Origins Diner’, dit is een ‘slow living’ beleving voor 40 fijnproevers in een ‘Secret Garden’ in Asse. Een originele en uiterst gezellige locatie in “the middle of nowhere”, waar de Aberlour whisky ten volle tot zijn recht kan komen.

Twee topchefs, Pierre Hacha (Wereldkampioen BBQ & Outdoor Cooking  2003) en Alex Joseph (de Californische chef van restaurant Rouge Tomate in Elsene en Benelux Young Chef of the Year 2015), gaan terug naar de basis en bereiden een exclusief diner met de slow smoking techniek en pure producten die recht uit de natuur komen.
 
Whisky specialiste Ann Miller zal zorgen voor een perfecte pairing van deze gerechten met de verschillende whisky bottelingen van Aberlour. Vooraf maken we samen met herborist Ben Brumange kennis met het prachtige domein en de geheimen van de natuur.
 

2. Glenfiddich
Een week later, op vrijdag 9/12/2016, gaat in het Cultureel Centrum van Hasselt een voorstelling door waar whisky-ambassadeur Tony van Rooijen je helemaal meeneemt in de wereld van één van de bekendste whiskymerken : Glenfiddich. Indien je interesse hebt, maar de datum niet past bekijk dan zeker de kalender want er zijn nog meer voorstellingen op andere locaties.
 
Tijdens deze voorstelling krijg je een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Scotland en leer je alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Tijdens de proeverij leer je zelf ook alle smaken, geuren en kleuren ontdekken van deze beroemde whisky.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten