1. Aberlour
Vrijdag (2/12/2016) organiseert Aberlour een
‘Aberlour Origins Diner’, dit is een ‘slow living’ beleving voor 40
fijnproevers in een ‘Secret Garden’ in Asse. Een originele en uiterst gezellige
locatie in “the middle of nowhere”, waar de Aberlour whisky ten volle tot zijn
recht kan komen.
Twee topchefs, Pierre Hacha (Wereldkampioen BBQ &
Outdoor Cooking 2003) en Alex Joseph (de Californische chef van
restaurant Rouge Tomate in Elsene en Benelux Young Chef of the Year 2015), gaan terug naar de basis en bereiden een exclusief diner met de slow
smoking techniek en pure producten die recht uit de natuur komen.
Whisky
specialiste Ann Miller zal zorgen voor een perfecte pairing van deze gerechten
met de verschillende whisky bottelingen van Aberlour. Vooraf maken we samen met
herborist Ben Brumange kennis met het prachtige domein en de geheimen van de
natuur.
2. Glenfiddich
Een week later, op vrijdag 9/12/2016, gaat in het Cultureel
Centrum van Hasselt een voorstelling door waar whisky-ambassadeur Tony van
Rooijen je helemaal meeneemt in de wereld van één van de bekendste whiskymerken
: Glenfiddich. Indien je interesse hebt, maar de datum niet past bekijk dan
zeker de kalender want er zijn nog meer voorstellingen op andere locaties.
Tijdens deze voorstelling krijg je een virtuele rondleiding door de meest
bekende distilleerderij van Scotland en leer je alles over het eeuwenoude
ambacht van het distilleren van whisky. Tijdens de proeverij leer je zelf ook
alle smaken, geuren en kleuren ontdekken van deze beroemde whisky.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten