zondag 13 november 2016

Spirits in the sky 2016

Je hebt vast al gemerkt dat het momenteel een drukke periode is voor Horeca-events. Onder druk van deadlines en actualiteit moeten sommige verslagen of fotoalbums al eens wat langer wachten voor ze op onze blog of Facebook pagina terecht komen.

Vorig weekend brachten we een bezoekje aan ‘Spirits in the sky’, een beurs van gedistilleerde dranken, georganiseerd door ‘The Nectar’, één van de grootste distributeurs.

Maar liefst 65 standen stonden verspreid over de zalen van het Thon Hotel in de Brusselse Wetstraat. Doordat er ook redelijk wat Whiskyclubs aanwezig waren, was het op sommige plaatsen echt wel dringen. Zowat alle bekende merken waren aanwezig en er kon geproefd worden met een jetonsysteem. Deze beurs is dan ook een absolute aanrader voor wie in deze sector actief is. Tussen de bezoekers ontdekte ik dan ook heel wat bartenders en handelaars.
Voor wie nog dorst had na het proeven was er in een klein lokaaltje tussen de zalen ook nog een heuse cocktailbar voorzien, waar lekkere drankjes bereid werden door echte top-bartenders : Jesse Den Dulk (Jiggers), Jef Berben (El Jéfés Cocktails), Tom Neijens (The Drifter). Nick Baeyens (The Botanist) mixte unieke cocktails met wilde kruiden (Berenklauw, duizendblad en wilde hop). Verder was er ook nog een stand waar je kon genieten van een 'Perfect Serve' Gin & Tonic. 

Voor ons was het een eerste kennismaking met Jef Berben en uiteraard koos ik alweer voor een uitdaging. Hij mocht met de aanwezige flessen voor mij een zo lekker mogelijke Old Fashioned maken. Voor de autorijdende wederhelft maakte hij een lekkere mocktail.

Ik ga het verslag van deze beurs tot hier beperken. We hebben echter meerdere lekkere spirits ontdekt die binnenkort uitgebreid aan bod zullen komen op deze blog.
Een album met onze foto’s kan je vinden op onze Facebookpagina. Ik ben natuurlijk geen fotograaf en verwijs voor dit event heel graag naar het fotoalbum van Evy Ottermans, huisfotografe van The Nectar, met echt schitterende foto’s. Uit dit album deel ik alvast als trotse papa een foto van Troonopvolgster, die ook mee was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten