Tijdens de lancering konden we de whisky proeven in een viertal cocktails (zie vorig artikel over deze whisky). Deze cocktails waren uiteraard zeer lekker, maar naar mijn gevoel kwam de smaak van de whisky niet sterk genoeg naar voor. Ik wou eerst en vooral de whisky op zich eens rustig proeven om er vervolgens een cocktail mee te maken die deze smaak helemaal centraal zou zetten.
Deze whisky op zich is geen super complexe smaakervaring,
maar wel een lekkere ‘easy sipping’ whisky. Niet te zwaar, beetje zoet, beetje
kruidig. Krijg je bezoek en zet je deze fles op tafel dan sla je zeker geen
slecht figuur. Het is mogelijk de eerste ‘American style’ Scotch Whisky, wat
ook duidelijk aangeeft welke cocktails dit zeker ondersteunen. Vermits ik
persoonlijk nogal een liefhebber ben van Amerikaanse Bourbon en Rye whiskey, kan
ik de smaak van deze nieuwkomer ook zeker wel appreciëren.
Ingredienten
5 cl
Johnnie Walker Red Rye 2 cl Zoete vermouth
1 dash Angostura bitters
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een mengglas met ijs en roer
tot alles voldoende gemengd en gekoeld is. Strain in een voorgekoeld
Martiniglas en versier met een cocktailkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten