zaterdag 30 december 2017

Jaaroverzicht 2017

2017 was een schitterend jaar voor Double Strainger. In ons tweede werkjaar groeiden we op Instagram van minder dan 2000 volgers tot meer dan 16400 volgers. Heel wat bezoekers klikten ook door naar onze Facebook pagina, waar we ook foto-albums en verwante artikels delen. Wie zelf aan de slag wou gaan klikte nog verder door naar onze blogpagina’s, waar alle recepten en zelfgeschreven artikels zijn opgeslagen. 

Instagram : Dit waren de 9 meest populaire foto’s van 2017, een jaar waarin we 325 foto’s deelden. In totaal kregen we op deze foto’s 42277 Likes. (Cijfers t/m 29/12/2017)Facebook : Helaas heeft Facebook weinig of geen mogelijkheden om iets te doen met jaarstatistieken. Onze Facebook-pagina heeft zijn vaste bezoekers, maar vooral onze reikwijdte is soms verbazingwekkend. Zo kregen we afgelopen zomer op één enkele dag bijna 8000 bezoekers na publicatie van het artikel over Siderit Vodka Lactee met het recept voor de Black Russian

Blog : Dit lijstje bevat onze 10 meest populaire artikels sinds onze start eind januari 2016.
Het is duidelijk te merken dat niet alleen cocktailrecepten in de smaak vallen, maar zeker ook onze verslagen van bezoeken aan de betere cocktailbars.

Wat kan je ook in 2018 nog steeds van ons verwachten?
  • Recepten voor lekkere cocktails (en mocktails)
  • Besprekingen van nieuwe (of bestaande) sterke dranken 
  • Verslagen van bezoeken aan de betere cocktailbars
  • Verslagen van bezoeken aan proeverijen en andere drankenevents
  • Verslagen van bezoeken aan stokerijen
  • Verslagen van restaurantbezoeken (uiteraard met bijzondere aandacht voor de dranken)
Double Strainger is een fijn (maar toch ook wel tijdrovend) hobby-project. Het testen van de cocktails, de fotosessies en het schrijven van de artikels gebeurt zoveel mogelijk tijdens onze vrije tijd. Wij vinden dit nog steeds zeer leuk om te doen en het doet ons enorm veel plezier dat er zoveel mensen ons blijven volgen.
 
Ook een bijzonder woord van dank aan onze vrienden in de cocktailbars, de producenten van sterke dranken, hun distributeurs en persbureaus, die ons regelmatig voorzien van het nodige testmateriaal voor onze artikels en die ons uitnodigen om deel te nemen aan hun proeverijen en drankenevents. Zonder hun voortdurende ondersteuning zouden we waarschijnlijk niet eens de helft van onze artikels kunnen schrijven.
 
Het is je beslist reeds opgevallen dat ik dit overzicht in de “wij”-vorm schrijf. Voor heel wat drankenevents is mijn wederhelft (Foodblogster Tineke’s Cucina) immers onmisbaar als BOB. Zonder haar ondersteuning zouden mijn mogelijkheden voor deze blog ook veel beperkter zijn.
 
Wij hopen jullie ook in 2018 verder te blijven inspireren met lekkere cocktails en leuke foto’s van events. Wij wensen jullie een zeer fijne jaarwisseling en een gezond en succesvol 2018.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten