woensdag 13 december 2017

Stijlvolle geschenktips : Forest samplebox bij Bar Burbure

Als de foodbloggende wederhelft een weekendje Antwerpen wil om een artikel te schrijven over “Winter in Antwerpen” en Jurgen Lijcops van Bar Burbure maakt ons waterachtig met foto’s van nieuwe wintercocktails, dan is het tijd om nog eens inspiratie op te doen. Met dank aan alle medewerkers van Bar Burbure en The Glorious voor de zeer warme ontvangst. Niet alleen wij hebben heel erg genoten van dit weekend, ook onze dochter heeft enkele onvergetelijke momenten meegemaakt waarover ze zelfs op school heeft mogen vertellen. Het volledige verslag van de kerstmarkt met het reuzenrad, het uitgebreide aperitief bij Bar Barbure en het heerlijke diner met overnachting bij The Glorious lees je op onze zusterblog Tineke’s Cucina, maar ik kan het natuurlijk niet laten om het ook even te hebben over alweer een onvergetelijke avond met zalige cocktails.

Deze keer proefden we enkele cocktails van de Green Club Card, maar ook enkele gloednieuwe wintercocktails. Zoals ik vermeldde na ons vorige bezoek is de Green Club Card een cocktail-pairing menu voor echte cocktailliefhebbers. Deze cocktails op basis van exclusieve spirits zijn veel meer dan zomaar een lekker aperitief of digestief, elke cocktail op deze kaart is een echte beleving, een prikkeling voor alle zintuigen.

Bij sommige combinaties merk je zeer duidelijk de culinaire achtergrond van Jurgen, die een verleden heeft als top-sommelier in de betere restaurants. In die functie moest hij natuurlijk ook voortdurend de juiste wijnen combineren met de juiste gerechten. Dat merk je dan ook op de Green Club Card, waar soms echt verrassende combinaties gemaakt worden. Probeer vb. “Sir David”, een Manhattan op basis van Balvenie 25y Single Barrel, Forest vermout, rye whiskey en maraschino likeur. Dit glas komt in combinatie met een bordje tonijnsneetjes met een dressing van dashi en vers geraspte sinaasappelzeste. Een combinatie waar ik zelf nooit zou opkomen, maar ongelofelijk lekker. Het hapje geeft een extra duwtje aan de cocktail, de cocktail vervolmaakt het hapje.

Ook deze keer ging de avond in crescendo. We zijn gestart met een “Bisquet Old Fashioned by Eximo” van de nieuwe Facundo winterkaart, die volgens mijn persoonlijke smaak echt “knal erop” zat. Een zalige Rum Old Fashioned met Bacardi Facundo Eximo 10y, die ook visueel heel erg mooi was met een groot blok helder ijs met het logo van Bar Burbure. Daarna kozen we resoluut voor de Green Club Card met cocktails op basis van exclusieve spirits zoals Michter’s Bourbon 10y als basis voor een “Truffle Old Fashioned”, met een toastje met geschaafde truffel en enkele druppels van een 75 jaar oude balsamico. Een echte smaakbom. Zeer lekkere cocktail, maar als echte Old Fashioned liefhebber vond ik de Facundo-versie eigenlijk net een tikkeltje beter. Die mag wat mij betreft gerust op de kaart blijven !

Aan de overzijde van de tafel verschenen enkele cocktails die ook perfect in de smaak vielen bij mijn wederhelft. Haar voorkeur voor de iets zuurdere cocktails werd perfect gekoppeld aan onder meer een “Hemingway Neo Daiquiri” (met Facundo Neo) en een “Margarita de la Botella”, geserveerd in een origineel Patròn-flesje.


We eindigden ons bezoek met een echte climax, de “Sazerac from outer space” op basis van Remy Martin Centaure de Diamant, geserveerd met Impérial Heritage Oscietra kaviaar. Ben je een echte cocktailliefhebber en wil je slechts één drankje bestellen om echt intens van te genieten, dit is ‘m. Door deze zeer exclusieve spirit kost deze cocktail uiteraard wel wat meer, maar dit is waanzinnig lekker !

Voor onder de kerstboom heeft Jurgen mooie geschenkdoosjes klaargemaakt met tubes van zijn verschillende Forest spirits. Ideaal om alles eens rustig te kunnen proeven en daarna de flessen aan te schaffen die je het best bevallen. Deze giftbox is verkrijgbaar bij Bar Burbure, op de hoek van de Burburestraat en de Vlaamse Kaai op het Antwerpse Zuid. Het perfecte excuus want terwijl je dit kadootje gaat aanschaffen, kan je ineens ook van een heerlijke cocktail genieten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten