dinsdag 12 december 2017

Stijlvolle Geschenktips : Johnnie Walker Blenders’ Batch Limited Edition whisky’s

Tijdens de finales van de Diageo World Class Bartender Competition werden twee nieuwe smaken voorgesteld in de Limited Edition Blenders’ Batch reeks. Vanaf nu zijn deze ook in België in de handel te vinden.

Na het succes van de Blenders’ Batch Red Rye Finish van vorig jaar zijn er nu dus twee nieuwkomers : Johnnie Walker Blender’s Batch Espresso Roast en Rum Cask Finish.
Deze smaken worden samengesteld door Master Blender Jim Beveridge, samen met een team van 12 Johnnie Walker experts. Ze hebben continu meer dan 100 experimenten lopen, grenzen verleggend in smaak en aroma.


Johnnie Walker Blenders’ Batch Espresso Roast
Deze nieuwe smaak is het resultaat van een experiment waarbij Whisky’s gedistilleerd werden op basis van sterk geroosterde gerst. Hierdoor ontstond mout met donkere chocoladesmaken. Dit werd vervolgens gebalanceerd met een rijping in jonge vaten om een lichte kruidigheid en een subtiele zoetheid toe te voegen. Het resultaat is een rijke Schotse blend, met een diepe warmte en pittige aroma’s van koffie en donkere chocolade.


Johnnie Walker Blenders’ Batch Rum Cask Finish
Deze smaak is het resultaat van een rijping van Schotse Whisky in vaten waarin voorheen Caraïbische potstill gedistilleerde rum werd bewaard, wat garant staat voor zeer fruitige aroma’s. Het resultaat is een zachte, kruidige en zoete blended Scotch.


Een klein beetje Belgisch
Ook onze landgenoot en BeLux winnaar van de Diageo World Class Competition 2017 Naushad Rahamat werkte mee aan dit project en was vooral verheugd over het feit dat Johnnie Walker op zo’n vergaande manier durft te experimenteren.

Wij mochten zelf aan de slag met Johnnie Walker Blender's Batch Rum Cask Finish en kozen resoluut voor een cocktail in Old Fashioned stijl, die zowel de whisky als Rum achtergrond naar voren laat komen.

Rum Cask Old Fashioned


Ingrediënten
4 cl Johnny Walker Blenders’ Batch Rum Cask Finish
2 cl Amaro di Angostura
1,5 cl Rietsuikersiroop
2 dashes Orange bitters

Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren gedurende een 15tal seconden.


Strainen in een tumbler met een groot ijsblok. Versieren met steranijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten