zaterdag 9 december 2017

Stijlvolle Geschenktips : Absolut Limited Edition Sequin 2017

Absolut is absolu(u)t één van mijn favoriete merken als het over marketingcampagnes gaat. Vaak zijn hun campagnes zeer eenvoudig, maar zodanig geniaal bedacht dat ze echt blijven hangen. Ook in de Kerstperiode hebben ze altijd wel een speciale fles in de rekken staan, die heel leuk is om als geschenk onder de kerstboom te leggen.

Dit jaar kreeg de Absolut Limited Edition Sequin 2017 een opvallend blauw/zilver jasje. De schijfjes waaruit dit jasje is gemaakt kan je omkeren door er gewoon over te ‘swipen’ met je vinger, waardoor je een boodschap of tekening op de fles kan maken.

In de fles zit de vertrouwde Absolut Vodka, gemaakt met de beste wintertarwe en water uit eigen bron.

Easy Lemon Drop Martini

Regelmatige volgers van onze blog weten intussen wel dat ik een fan ben van ‘sour’ cocktails. Deze lekker verfrissende cocktails zijn meestal ook heel erg eenvoudig zelf te maken, want ze bevatten slechts drie noodzakelijke ingrediënten (een spirit, citroen- of limoensap en suikersiroop), die je overal gemakkelijk kan vinden. De meest ‘basic’ versie van die cocktails moet toch wel de Lemon Drop Martini zijn. Vodka is immers een vrij basic spirit, vergeleken met vb. Gin of Whisky.

Ingrediënten
5 cl Absolut Vodka
3 cl vers citroensap
2 cl Suikersiroop

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Dubbel zeven in een voorgekoeld Martiniglas.

Een versiering is niet echt noodzakelijk, maar voor de liefhebbers zou ik kiezen voor een lemon twist.

Dit is alweer een cocktail waarop heel wat variaties te vinden zijn. Sommige bartenders maken ‘m met vodka waaraan vooraf citrusaroma’s zijn toegevoegd, anderen voegen er vb. ook nog Cointreau bij, waarbij de Cointreau al dan niet ook de suiker vervangt. Alweer veel ruimte tot experimenteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten