maandag 18 december 2017

Stijlvolle Geschenktips "Bubbelsweek" : Ayala Majeur Brut

In deze laatste week van onze thema-reeks “Stijlvolle Geschenktips” stellen we nog enkele flessen lekkere bubbels voor. We starten met Ayala Majeur Brut, een iets minder bekende maar zeer lekkere champagne van een relatief klein champagnehuis.

Deze champagne bestaat uit even delen Pinot Noir en Chardonnay, aangevuld met een beetje Pinot Meunier. De druiven komen voornamelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing wordt gebruikt. Het is een echte brut, maar zonder dat wrange randje wat je krijgt als de Pinot Noir overheerst. Heel veel smaak en diepgang. De Pinot Noir zorgt voor een lange afdronk, de Chardonnay voor de diepgang en complexiteit, de Pinot Meunier voor het fruitige.

Ben je het obligate glaasje champagne beu op je Kerstfeestje ? Doe er dan eens wat anders mee.

French 75

De French 75 is het perfecte huwelijk tussen Frankrijk en Engeland. Een mix van twee producten waar Belgen dol op zijn : champagne en gin.

Ingrediënten
8 cl Ayala Majeur Brut
4,5 cl Bombay Saphire Gin
1 cl Rietsuikersiroop
1,5 cl Vers citroensap

Bereiding
Voeg de gin, suikersiroop en citroensap samen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Dubbel zeven in een mooi champagneglas.

Voorzichtig aanvullen met champagne, via de gedraaide steel van een barlepel. Versier met een vers muntblaadje of een cocktailkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten