donderdag 21 december 2017

Stijlvolle Geschenktips "Bubbelsweek" : Bollinger Rosé 2006

We sluiten onze thema-reeks “Stijlvolle Geschenktips” af met een echte knaller : Champagne Bollinger Rosé 2006.

2006 was een schitterend wijnjaar met een zeer koude winter en een zeer warme zomer. De keldermeester van Bollinger creëerde deze Millésimé 2006 die de volledige persoonlijkheid van deze jaargang perfect weergeeft. Er is geen witte tegenhanger, dus deze Bollinger Rosé 2006 is de allereerste ‘Limited Edition’ rosé bij Champagnehuis Bollinger. En speciaal voor de feestdagen komt deze fles in een knappe metalen geschenkverpakking.

Geïnspireerd door Oosters traliewerk werd gekozen voor een kooi met schitteringen van roze goud. De letters van Bollinger verstrengelen zich en vormen een uniek object.

Deze cuvee bevat slechts 9 cru’s, waar dit er normaal dubbel zoveel zijn. De schitterende oogst van 2006 gaf de gelegenheid een mooie rode wijn te maken op basis van Pinot Noir. Bollinger Rosé 2006 is een assemblage van enkele Grands- en Premiers Cru, een selectie van de allerbeste voor dit wijnjaar. De assemblage bestaat uit 72% Pinot Noir en 28% Chardonnay. De zalmroze kleur komt er door toevoeging van 7% rode wijn. Tenslotte mocht deze wijn meer dan 10 jaar rijpen om helemaal tot zijn recht te komen.

Wij serveerden bij deze bubbels een toastje met zure room en kaviaar. Een smaakcombinatie die zeer succesvol bleek met de droge doch lichtjes zoete Champagne.

Champagne Bollinger is een vaste waarde in zowat elke Bond-film sinds ‘Live and let die’. Deze themareeks afsluiten met de favoriete Champagne van James Bond leek ons wel wat… dus bij deze heffen we het glas op jullie gezondheid.

Hopelijk hebben we jullie kunnen inspireren met onze geschenktips.
Wij wensen jullie heel prettige kerstdagen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten