vrijdag 8 december 2017

Stijlvolle Geschenktips : Basil Hayden's Bourbon

Als echte bourbonliefhebber kijk ik intussen al wat verder dan de gebruikelijke Jim Beam, Four Roses of Bulleit die je in elke supermarkt kan vinden. Feit is dat deze merken in realiteit ook deel uitmaken van grote concerns en dat er binnen die groepen ook interessante premium merken te vinden zijn.

Basil Hayden’s 
is zo’n premium merk wat deel uitmaakt van de familie van Jim Beam. Dit merk werd opgestart in 1992 ter ere van Meredith Basil Hayden, een whiskeystoker die erom bekend stond een grotere hoeveelheid rogge toe te voegen aan zijn bourbons. De oude recepten uit 1792 werden opnieuw gebruikt voor deze ‘small batch’ premium bottelingen.

Deze fles hoeft niet eens in een doos te zitten om er echt als een prachtig geschenk uit te zien. Het label en het metalen zegel geven de fles iets exclusiefs. Mooi om te geven… of te krijgen.


Geïnspireerd door “La Poire” 
van Manuel Wouters creëerde ik hiermee ook een zeer eenvoudige cocktail in combinatie met Golden Eight perenlikeur. Dit is een lekkere zoete likeur met een aroma van overrijpe peren en vanille.

La Poire Simple

Ingrediënten
5 cl Basil Hayden’s Bourbon
3 cl Golden Eight Pear Liqueur
2 cl Rietsuikersiroop
2 cl vers citroensap

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden.
Dubbel zeven in een Old Fashioned glas met een groot ijsblok.

Versieren met een vers of gedroogd schijfje hard fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten