zondag 26 februari 2017

Een decadente cocktail : Pornstar Martini

Na ‘Sex on the beach’ is dit vermoedelijk de cocktail met de meest suggestieve benaming : De Pornstar Martini, een wat zoetere en meer fruitige variant op de bekende klassieke cocktail.

Het idee om zelf een versie van deze cocktail te maken ontstond toen ik nog wat Beartender Passievruchtenpuree over had en daar nog iets lekkers mee wou maken. Maar om de smaken helemaal goed af te stemmen besloot ik om ook zelf vanille-vodka te maken. Ik had nog een halve fles Smirnoff vodka 100-Proof staan, wat uiteraard ideaal is hiervoor. Het verschil met een lichtere vodka is dat een 100-Proof (50°) vodka de smaken veel beter en veel sneller zal opnemen. Ik sneed een vanillestokje over de lengte in twee en stak dit bij in de fles. Eens flink schudden en enkele dagen laten staan had het gewenste effect.


Ingrediënten
40 ml Vanille vodka
15 ml Passoa
15 ml Beartender passievrucht
15 ml Vanillesiroop
15 ml Vers limoensap
1/2 eiwit

Champagne

Bereiding
Alles behalve de champagne mag in een shaker zonder ijs. We gaan eerst gedurende een tiental seconden “droog shaken” om het eiwit flink te laten schuimen. Daarna mag het ijs bij in de shaker en gaan we krachtig shaken om de cocktail op de juiste temperatuur te brengen. Dubbel strainen doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld Martiniglas.


Een halve passievrucht voorzichtig midden in de cocktail laten drijven.


Serveren met een klein glaasje Champagne ‘on the side’.


Degustatie
Eerst de passievrucht uitlepelen, dan het glaasje Champagne opdrinken om de smaakpapillen voor te bereiden op het echte werk, de schitterende Pornstar Martini cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten