woensdag 1 februari 2017

De start van Tournée Minérale

Je moet al bijna op een andere planeet wonen als je nog niets hebt gehoord over Tournée Minérale, de zelfgekozen drooglegging tijdens de maand februari. Na de eindejaarsfeestjes in december en de vele nieuwjaarsrecepties in januari kiezen meer dan 100.000 deelnemers ervoor om in februari een maand te “detoxen” en hun lichaam te zuiveren van alcohol. Persoonlijk denk ik dat het hele jaar door “verstandig genieten” vermoedelijk beter is voor lichaam en geest, maar ik wil uiteraard iedereen die zich vrijwillig door deze kwelling wil slepen van harte aanmoedigen met lekkere mocktail-recepten. Elke week mag je er in februari zeker eentje verwachten.

Natuurlijk hoef je niet steeds te wachten op onze recepten om naar de winkel te hollen voor de noodzakelijke ingrediënten. Ik geef in deze kick-off alvast een paar leuke en lekkere alternatieven :


BAR BURBURE (Antwerpen) : In deze kosmopolitische bar van Jurgen Lijcops (Venuez Awards 2016 – “Best Bar Concept”) blijven de alcoholhoudende cocktails weliswaar op de kaart staan, maar in februari krijgen ze het nuchtere gezelschap van een uitgebreide kaart met lekkere en gezonde “health-tails”. 


KOKS & TALES (Hasselt) : Rob Biesmans kiest in februari 100% voor een ‘prohibition’. Geen enkele alcoholhoudende cocktail op de kaart maar wel een uitgebreide mocktailkaart. Hij deelde alvast één lekker recept met de reportageploeg van Njam!

 
Wij zijn er zeker van dat nog heel wat cocktailbars en drankgelegenheden deze maand alles uit de kast zullen halen om jullie te verrassen met lekkere verfrissende mocktails. Uiteraard hoef je niet steeds de deur uit om te genieten van een lekker drankje. Je kan ook zelf aan de slag gaan, met of zonder een kant-en-klare mocktailbox van SIPSNSODA uit Hasselt. De online cocktailstore van SIPSNSODA wordt voor één maand een ‘Mocktailstore’. De alcoholhoudende cocktails verdwijnen dus tijdelijk van de webshop en ruimen plaats voor 8 lekkere mocktails. Net als anders kan je dus nu een mocktailbox bestellen met alle benodigde ingrediënten en de bijbehorende recepten. Vanaf maart komt er opnieuw een gloednieuwe website.


In samenwerking met Het Belang van Limburg was er vrijdagmiddag een foto- en videoshoot die doorging in de conceptstore Hay in Hasselt. Double Strainger ging even langs om de sfeer op te snuiven. Meer foto’s van deze shoot kan je terugvinden op onze Facebook pagina.


Dit zijn de mocktails die je in februari als ‘mocktailbox’ kan bestellen :

  1. Zenzero : Speciale combinatie van kruidige Crodino met Spicy Gember Limonade.
  2. No Gin, Just Tonic : Droog fruitige mocktail die zeer geslaagd is als je de echte gin tonic even links moet laten liggen. Op basis van pompelmoes en tonic.
  3. Mandarino : Zachtkruidige en diepfruitige cocktail op basis van koriander, mandarijn en Crodino.
  4. Spice Tea : Ijsthee op basis van rozenbottel, kaneel en gember. 
  5. Nogroni : Alcoholvrije variant op de ‘godfather’ van de cocktails ‘The Negroni’ op basis van bloedsinaasappel en pompelmoes. 
  6. Chickmopolitan : Alcoholvrije variant op de wereldberoemde Cosmopolitan uit ‘Sex and the City’, op basis van veenbessensap en appel.
  7. Pregnantini : Mocktail op basis van lychees, tomatensap, limoensap en agave.
  8. Crodino Spritz : Het zusje van de Aperol Spritz op basis van Crodino en bruiswater. Fris, bitter en cool.
Op de Tournée Minérale pagina's van HBVL kan je in de volgende dagen en weken de verschillende video’s terugvinden. Vandaag zagen we alvast de videobereiding van de ZenZero "een Italiaan met peper in zijn gat". En uiteraard kregen we de toelating om ook alvast één van de volgende recepten te delen : de Pregnantini, een ideale mocktail voor zwangere dames die vaak nogal "bijzondere" smaakwensen hebben.

Ingrediënten
4 cl Lycheesap (van lychees uit blik)
2 cl tomatensap
3 cl vers limoensap
2 cl agave
3 takjes dragon
4 cl spuitwater


Bereiding
Vul je glas volledig met ijsblokjes en giet de ingrediënten in je glas. Steek er 3 takjes dragon bij en roer een drietal keer. Versieren met een takje dragon, een gedroogd schijfje citroen en een stukje gedroogde gember.


Op onze blog mag je deze maand wekelijks een lekker mocktailrecept verwachten, maar voor de niet-deelnemers aan deze Tournée Minérale zal er voldoende afwisseling zijn met alcoholhoudende suggesties voor Valentijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten