zaterdag 4 februari 2017

Valentijn - Siderit Hibiscus

Tijdens de eerste twee weken van februari zullen we een aantal recepten en reviews publiceren rond het thema van Valentijn.  Dat hoeft zeker niet altijd moeilijk te zijn, zelfs een eenvoudige Gin & Tonic kan perfect passen binnen het romantische plaatje van Valentijn. Deze Siderit Hibiscus Gin is zoet en roze en neemt je direct mee in de juiste sfeer.

Destilleria Siderit is een ginproducent uit het noorden van Spanje, met een naam die slaat op een vrij zeldzame bloem uit de bergen van Cantabrië. Deze bloem is één van de 12 gebruikte botanicals die toegevoegd worden aan een alcohol gestookt uit rogge. Vrij uniek bij deze producent is het gebruik van een glazen distilleerkolf, bedoeld om vreemde smaken en geuren te elimineren en een gin te bekomen op basis van pure ethanol.

Eén van de andere gebruikte botanicals is de hibiscusbloem, die een zacht floraal karakter geeft achteraan op de tong. Bij de Siderit Hibiscus Gin werd deze botanical nog eens extra in de verf gezet door hibiscusbloemen 48 uur te laten macereren en deze toe te voegen aan de klassieke Siderit Gin. Hierdoor krijgt deze gin zijn rozige kleur en nog veel meer florale toetsen, maar zonder een storend zoete afdronk. De overige botanicals zijn onder meer mandarijn, roze peper, engelwortel, korianderzaad, kaneel, iriswortel, zeste van sinaasappel en amandelen. 

Voor de tonic kies ik deze keer voor Fever Tree mediterranean. Ga je helemaal door met zoet en rood dan kies je voor de Schweppes Premium Mixer Hibiscus.

Ingrediënten
5 cl Siderit Hibiscus Gin
15 cl Fever Tree Mediterranean Tonic
Botanic & Fruits Gedroogde aardbeien

Bereiding
Vul een ballonglas met ijs en voeg de gin toe. Vul aan met tonic. Versier met enkele gedroogde schijfjes aardbei. Bij voorkeur serveren met een roosje erbij !

TIP : Ik geef steeds een verhouding ¼ gin / ¾ tonic als maatstaf, maar dit kan je natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten