vrijdag 10 februari 2017

Valentijn : Share a cocktail with love

Volgende stelling zal natuurlijk niet voor iedereen kloppen, maar ik merk toch vaak dat veel vrouwen graag een iets lichtere cocktail drinken zoals vb. een Gin & Tonic, terwijl veel mannen liever een iets stevigere cocktail drinken vb. op basis van whisky of rum. Delhaize heeft dit goed begrepen want ter gelegenheid van Valentijn brengen ze een leuke “Share a cocktail with love” cocktailbox op de markt met ingrediënten voor twee lekkere cocktails, een Gin & Tonic “For Her” en een Rum & Ginger Beer “For Him”.
Inhoud van de cocktailbox :
  • 1 flesje 5 cl Brugal Anejo Rum
  • 1 flesje 125 ml Fentimans Ginger Beer
  • 1 flesje 5 cl Siderit Hibiscus Gin
  • 1 flesje 125 ml Fentimans Rose Lemonade
  • Botanicals (steranijs en jeneverbessen)
  • Een doosje met Guylian pralines
Het enige wat je nog extra nodig hebt om de rum-cocktail echt helemaal tot zijn recht te laten komen is een verse limoen, die zit uiteraard niet mee in de doos.
 
Zoals je misschien al hebt gemerkt had Delhaize helemaal hetzelfde idee als Double Strainger voor deze Valentijn. Vorige week maakten wij immers ook al een lekkere Gin & Tonic met deze Siderit Hibiscus. Absoluut een aanrader voor het feest van de liefde !
 
Cocktail for him : Rum & Ginger
 
Giet het flesje rum in een highball glas. Wij gebruiken een whiskyglas voor een iets leukere foto.
Voeg hierbij 1,5 cl vers limoensap. Vul het glas verder op met ijsblokken. Aanvullen met het gemberbier. Werk af met een steranijs en eventueel een stukje of schijfje limoen.
Je mag de ingrediënten heel kort door elkaar roeren. Eén of twee keer ronddraaien is voldoende, anders verdwijnen de bubbeltjes van het gemberbier.
 
Weetje : Ondanks de benaming is gemberbier helemaal geen bier. Het heeft deze naam omdat het wordt gebrouwen, in tegenstelling tot Ginger Ale. Daarom zal de gember ook een stuk sterker doorsmaken in gemberbier, vergeleken met Ginger Ale.
 
Cocktail for her : Hibiscus Gin Tonic
 
Vul een coppaglas (het typische bolvormige glas op voet wat meestal voor Gin & Tonic gebruikt wordt) met ijsblokken. Draai met een lepel even de ijsblokken in het rond om het glas te koelen. Verwijder het eventuele smeltwater. Giet nu het flesje Siderit Hibiscus gin over het ijs.
 
Giet voorzichtig de Rose Lemonade erbij. Roer even kort door elkaar. Ook hier is één of twee keer ronddraaien voldoende, anders verdwijnen ook weer de bubbeltjes van de limonade. Werk af met enkele jeneverbessen.
  
Wij merken dat we steeds meer van deze handige cocktailboxen tegenkomen, zelfs in een gewone supermarkt. Dit is uiteraard goed nieuws want het werkt heel drempelverlagend voor de particulier om zelf thuis ook eens lekkere cocktails te maken. Is er een cocktail die je echt lekker vindt, dan kan je natuurlijk de ingrediënten aankopen als volledige flessen en er je gasten mee verrassen. 
 
Deze Valentijn-cocktailbox is verkrijgbaar in de supermarkten van Delhaize.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten