zaterdag 18 februari 2017

Herbal Vesper met Kruit

Het leek wel of er de voorbije jaren bijna dagelijks nieuwe gins op de markt kwamen. Voor wie de drankenwereld een beetje volgt lijkt het alsof de meeste van die producenten nu als volgend project een eigen vermout op de markt brengen. Tijdens de laatste drie maanden heb ik heel wat nieuwe vermouts mogen proeven, waarbij het echt wel opviel dat het bijna allemaal zoete (rode) vermouts waren. De enige uitzondering was eigenlijk Belmouth van Delhaize en Distillerie de Biercée, die gemaakt was op basis van een roséwijn.

Vandaar dat mijn interesse zeker gewekt was toen ik hoorde dat de producent van de (on)kruidige Ginderella gin, nu ook op de markt zou komen met een witte vermout, met de ondubbelzinnige naam Kruit.


Ik geef alvast ook even mee dat ik ook heel erg uitkijk naar de nieuwe vermout-reeks van Forest Spirits die zeer binnenkort op de markt zal komen, met zowel een witte, rode als dry vermout. 


Zoals de naam het al voorspelt is Kruit een zeer kruidige vermout, net als hun gin gemaakt met vers geplukte (on)kruiden uit de regio Gent. Dat vraagt natuurlijk ook om een bijzondere cocktail.


Een klassieke Martini zou wellicht te kruidig worden, wanneer we die maken met deze vermout en hun eigen Ginderella Gin of een andere kruidige gin zoals vb. The Herbalist. Om de kruidigheid een beetje te temperen maken we een speciale Herbal-versie van de Vesper, de beroemde cocktail uit de James Bond film ‘Casino Royale’. Onze versie van deze Martini-variant is een kruidige, zeer pure cocktail voor de echte liefhebbers… en voor James Bond fans.

Ik heb nog enkele leuke ideetjes voor cocktails met deze vermout, dus hou zeker onze blog verder in de gaten !


Cocktail : Herbal Vesper


Ingrediënten
5 cl Ginderella gin
2 cl Vodka
1 cl Kruit vermout


Bereiding
Wij doen niet mee met “shaken, not stirred” want dat is doodzonde voor een cocktail met alleen klare dranken. Voeg dus alle ingrediënten samen in een mengglas met veel ijs. Stevig roeren gedurende een tiental seconden en strainen in een voorgekoeld martiniglas.

Versier met een slinger citruszeste of een gedroogd schijfje citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten