Vandaar dat mijn interesse zeker gewekt was toen ik hoorde dat de producent van de (on)kruidige Ginderella gin, nu ook op de markt zou komen met een witte vermout, met de ondubbelzinnige naam Kruit.
Ik geef alvast ook even mee dat ik ook heel erg uitkijk naar de nieuwe vermout-reeks van Forest Spirits die zeer binnenkort op de markt zal komen, met zowel een witte, rode als dry vermout.
Zoals de naam het al voorspelt is Kruit een zeer kruidige vermout, net als hun gin gemaakt met vers geplukte (on)kruiden uit de regio Gent. Dat vraagt natuurlijk ook om een bijzondere cocktail.
Ik heb nog enkele leuke ideetjes voor cocktails met deze vermout, dus hou zeker onze blog verder in de gaten !
Cocktail : Herbal Vesper
Ingrediënten
5 cl Ginderella gin
2 cl Vodka
1 cl Kruit vermout
Bereiding
Wij doen niet mee met “shaken, not stirred” want dat is doodzonde voor een cocktail met alleen klare dranken. Voeg dus alle ingrediënten samen in een mengglas met veel ijs. Stevig roeren gedurende een tiental seconden en strainen in een voorgekoeld martiniglas.
Versier met een slinger citruszeste of een gedroogd schijfje citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten