vrijdag 3 februari 2017

Greek Passion met Beartender Passievrucht

Wanneer een fabrikant van fruitproducten voor de bakkerswereld iemand in dienst heeft met goede relaties binnen de barwereld, kan dat zeer interessante gevolgen hebben. Onder de merknaam Beartender verschijnen kleurrijke flessen met fruitpuree op de markt, ideaal als ingrediënt voor zeer smaakvolle cocktails en mocktails. In de fles zit 100% fruit, zonder enige toevoeging. Dat maakt het product exact hetzelfde als wanneer je zelf in je keuken een stapel fruit zou mixen en zeven, maar zonder het werk en de afwas.

Om de houdbaarheid te bevorderen worden de flessen bevroren afgeleverd en ze kunnen dus verder bewaard worden in de diepvries. Zodra je de fles laat ontdooien is de gegarandeerde houdbaarheid ongeveer twee weken, wat zowat hetzelfde is als voor een huisgemaakte siroop. Een ideale oplossing voor gebruik in een cocktailbar, brasserie of Grand Café waar regelmatig lekkere drankjes worden bereid. Maar evenzeer handig voor gebruik tijdens feestjes of recepties, waar je meerdere fruitpuree’s wil gebruiken voor de aperitiefjes. Momenteel worden de Beartender producten verdeeld door horeca groothandels Hanos en Horeca Totaal.

De verantwoordelijke voor de Beartender-productlijn bracht ons een doos met 6 verschillende smaken om mee aan de slag te gaan : Limoen, passievrucht, mango, aardbei, framboos en duindoorn. Ik kreeg van Tom ook dadelijk een vuistregel mee voor de meest eenvoudige cocktails : 5 cl spirit, 3 cl Beartender en 2 cl siroop. Een klassieke verhouding die we natuurlijk ook kennen van cocktails zoals de Whisky Sour.


Tijdens mocktailmaand februari (Tournée Minérale) gaan we hier zeker mee aan de slag voor enkele lekkere mocktailrecepten, maar omdat we het echt niet kunnen laten bereiden we toch ook al dadelijk een eenvoudige maar zwoele cocktail op basis van de puree van passievruchten. Een zeer eenvoudige cocktail, maar een echte smaakbom. Voltreffer !


Cocktail : GREEK PASSION


Ingrediënten
6 cl Vallina’s Gin (op basis van hars van Griekse mastiekbomen)
3 cl Beartender Passievrucht
2 cl suikersiroop


Bereiding
De pure smaak van de Beartender fruitpuree is vrij intens. Om het aroma van de gin toch ook aanwezig te houden wijken we af van de vuistregel en nemen we 6 cl. gin voor deze cocktail. 


Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende 10 tot 15 seconden. Dubbel zeven doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld cocktailglas. Versier afhankelijk van het seizoen met een verse aardbei, een eetbaar bloemetje of enkele gedroogde aardbeischijfjes.


Ben je een trotse deelnemer aan Tournée Minérale ? Maak dan dit heerlijke aperitief zonder alcohol : 


Mocktail : VIRGIN PASSIONIngrediënten
3 cl Beartender Passievrucht
2 cl suikersiroop
15 cl Fever Tree Light Tonic


Bereiding
Opgelet : In dit geval is de bereiding compleet verschillend. Neem een voorgekoeld Old Fashioned glas. Voeg eerst de vruchtenpuree toe en de suikersiroop. Roer even stevig door elkaar met de barlepel. Voeg dan ijsblokken toe. Als laatste vullen we aan met tonic. Even kort roeren om te mengen. Zeker niet te lang roeren, want dan verdwijnt al het koolzuur uit de tonic. Versier met één of twee cocktailkersen.


TIP : Liever geen suikersiroop ? Deze kan je ook vervangen door een barlepel zoetstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten