woensdag 5 juni 2019

Vaderdag Tip : Cocktails met Botica Gin

 
Botica Gin is een nieuw merk op de Belgische markt, maar het loont beslist de moeite om eens te proeven. Ik maakte kennis met dit Spaanse merk tijdens de laatste ‘Discovery Days’ van supermarktketen Delhaize. In hun winkels kan je momenteel een geschenkpakket vinden voor Vaderdag met twee flessen erin : London Dry Gin en Orange Distilled Gin. Het merk is intussen ook te vinden bij enkele andere supermarkten en de betere drankenhandels.

Een neutrale alcohol wordt geïnfuseerd met jeneverbes, koriander, kardemom en hop. Na een maceratie van 7 dagen in een koperen ketel wordt de gin gestookt. Het uiteindelijke resultaat is een easy-sipping gin met 37,5% alcohol.


De Orange Distilled Gin met sinaasappelen uit Valencia is redelijk uniek in zijn soort en vormt als het ware een tussenstap tussen een gin en een Orange Curaçao of Triple Sec. We gingen aan de slag met beide bottelingen en gebruikten deze spirits voor het maken van lekkere cocktails.


Na het succes van mijn zelf verzonnen Aperolcocktail “Sunshine Lover
, wou ik nog eens verder kijken naar reeds bestaande recepten met deze miskende maar zeer populaire zachte bitter. Het recept van vandaag staat op naam van Ian Hardie van de Huckleberry Bar in Brooklyn. De naam van deze zomerse cocktail zal je ongetwijfeld doen terugdenken aan een echte filmklassieker ;-)

I’ll have what she’s having

Ingrediënten
50 ml Botica London Dry Gin
20 ml vers citroensap
15 ml St-Germain vlierbloesemlikeur
15 ml Aperol
½ barlepel Peychaud’s bitters


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken tot alles goed gekoeld is en dubbel zeven in een coupeglas. Eventueel versieren met een gedroogd schijfje pompelmoes.


Uiteraard wou ik ook nog aan de slag met de tweede fles. Een gin met een heerlijk aroma van sinaasappelen uit Valencia. Ik ging dus op zoek naar een recept waar dit aroma een meerwaarde zou zijn en het eventuele reeds aanwezige aroma zou versterken. Ik maakte een variatie op de “Park Avenue”, die normaal gezien gemaakt wordt met Old Tom Gin. De combinatie van deze unieke Spaanse gin met de zoete vermouth van Oscar Solana zorgt hier voor een geslaagde smaakcombinatie.


Valencia Park

Ingrediënten
60 ml Botica Orange Distilled Gin
10 ml Oscar Solana Vermut (zoete spaanse vermouth)
10 ml Ananassap
10 ml Marie Brizard Orange Curaçao


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken tot alles goed gekoeld is en dubbel zeven in een coupeglas. Eventueel versieren met sinaasappel.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een geschenkpakket gekregen van mijn dochter, met vaderdag.
    Nu heb ik een probleem : hoe open je de fles?
    Dank bij voorbaat voor je hulp.

    BeantwoordenVerwijderen