maandag 24 juni 2019

Negroniweek : Genever Negroni

 
De maand juni staat dit jaar helemaal in het teken van de iconische Negroni-cocktail. Dit jaar vieren we de 100ste verjaardag van deze eenvoudige en bitterzoete aperitiefcocktail. Het eerste belangrijke moment was uiteraard de finale van de Negroni-cocktailwedstrijd op Pinkstermaandag. Hannes Desmedt werd de winnaar met zijn Negroni Vitis Potròn op basis van Campari, Pisco Potròn, Gonzalez Byass Nectar en Belsazar vermouth Riesling edition.

Maar uiteraard is er deze maand ook de jaarlijkse #Negroniweek 
van 24 tot 30 juni. Heel wat bars en restaurants zetten wereldwijd deze cocktail in de schijnwerpers en steunen een goed doel met een kleine bijdrage voor elke verkochte cocktail. Dit is reeds de zevende editie van de Negroniweek. In 2013 ging de allereerste editie door met slechts 120 deelnemende bars. Dit jaar zullen er meer dan 10.000 horecazaken deelnemen in 60 landen.

Uiteraard doet Double Strainger ook opnieuw mee en een hele week lang stirren we lekkere variaties op deze populaire cocktail. We starten met een eenvoudige aanpassing, waarbij we de gin uitwisselen voor de trots der lage landen: een jenevertje.


Genever Negroni


Ingrediënten
3 cl Filliers Genever (niet gerijpt)
3 cl Martini Ambrato vermouth
3 cl Campari


Bereiding
De drie ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Krachtig roeren zodat alle smaken zich goed vermengen. Strainen in een tumbler met vers ijs. Versieren met een gedroogd schijfje sinaasappel.


Pairing
We serveren deze Negroni met ambachtelijk brood en een zeer smeuïge (zelfs bijna vloeibare) Gorgonzola DOP Cucciaio. Smeer wat kaas op het verse brood en geniet ervan met een slokje Negroni. Gewoon heerlijk voor een Italiaans en zomers aperitiefmoment!

 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten