Vorig jaar kozen we voor de bottle aged Negroni van Belroy’s, die we toen ook probeerden in een mix met tonic of prosecco.
Een andere kant-en-klare Belgische Negroni die je in de betere drankenhandel kan terugvinden is deze van Cockney’s Gin. Deze Negroni werd gemaakt met Cockney’s Gin en Mancino vermouth. Met 20° alcohol en een wat donkerdere kleur dan de doorsnee Negroni lijkt het alsof de vermouth vrij dominant was voor kleur en smaak.
Wij proefden deze Negroni eerst in een tumbler met een groot ijsblok, maar dan viel de smaak eerlijk gezegd toch wat flets uit in vergelijking met een klassieke versbereide Negroni. We plaatsten de fles in de koelkast en serveerden de volgende dag een versie zonder ijs, in een coupe. Het resultaat was merkelijk beter en zag er ook heel leuk uit. Versier met sinaasappel en/of een kleurig bloemetje.
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten