donderdag 23 mei 2019

Sunshine Lover

 
Binnenkort is het weer #Negroniweek en dus ben ik ook al volop aan het experimenteren om enkele lekkere varianten te bedenken. Met een Tequila Negroni als uitgangspunt kwam ik per toeval uit op deze vrij eenvoudige smaakcombinatie. Het bleek een voltreffer. Een zachte cocktail waarin ik het typische snoepjesaroma van een Tequila Silver combineer met het fruitige van Aperol en de subtiele Clementijntjes van een tonic die gecreëerd werd door niemand minder dan Sergio Herman.

Deze cocktail lijkt een beetje op de ‘Part Time Lover’, die ook een basis heeft van Tequila en Aperol, maar in een mix met citroensap en vlierbloesem, wat toch een compleet ander effect geeft.


Aperol is zowat het buitenbeentje van de Italiaanse bitters, met ingrediënten zoals rabarber, gentiaan en kina. Er worden nogal eens smalende opmerkingen gemaakt over Aperol, omdat het product veel minderwaardiger zou zijn dan vb. Campari. Maar in de zomer kan je geen terrasje voorbijlopen of er staat een Aperol Spritz te blinken in de zon. Zomerse zonnige terrasjes staan voor mij dan ook echt voor deze populaire bitterzoete likeur, vandaar mijn keuze voor de naam van deze cocktail.


Sunshine Lover


Ingrediënten
3 cl Sierra Tequila Silver
3 cl Aperol
Fever-Tree Clementine Tonic


Bereiding
Voeg de Tequila en Aperol samen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren. Strainen in een tumbler met een groot ijsblok. Aanvullen met de Clementine tonic. Versier met een schijfje gedroogde bloedappelsien.

 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten