zondag 5 mei 2019

Cinco de Mayo - Margaritas for everyone !


Vandaag is iedereen Mexicaan – Happy Cinco de Mayo !!!

Op 5 mei 1862 versloegen de Mexicanen een Frans leger bij de Slag bij Puebla, dit wordt jaarlijks herdacht met een feest waarbij de Tequila rijkelijk vloeit. Op deze feestdag maken we enkele lekkere Margaritas, waarbij we verschillende likeuren gebruiken. Heb je niet echt iets met Mexico, dan kan je ook nog altijd vieren dat dit de bevrijdingsdag was voor Nederland in 1945. Alle redenen zijn immers goed om te vieren !


Het leukste van cocktails maken is dat je zowat eindeloos kan variëren met smaken en aroma’s. Zit er in je basisrecept een siroop, dan kan je testen wat het effect is door deze te vervangen door een andere siroop. Hetzelfde geldt voor likeuren. Margaritas heb ik dan ook al gezien met tientallen smaken en kleuren. Voor het basisrecept van deze eenvoudige cocktail heb je slechts drie ingrediënten nodig : Tequila, Cointreau (of een andere Triple Sec) en limoensap. Vandaag maken we enkele variaties op dit populaire recept.


Omdat het feest is kiezen we als basis voor een mix van blanco Tequila en een kruidige Tequila-likeur. Deze vullen we dan aan met een likeur met een kleurtje en/of smaakje. Blue Curaçao leunt natuurlijk vrij dicht aan bij de Cointreau uit het originele recept, maar heeft een leuke blauwe Margarita als resultaat. We maken er ook eentje met cassislikeur, wat niet alleen een andere kleur maar ook een ander smaakpatroon heeft. Bij deze dus een oproep om zelf ook te (durven) experimenteren. In het verleden maakte ik er vb. ook al eens eentje met komkommer voor deze feestdag
. Heb je zelf een combinatie gevonden die echt fantastisch is, laat het ons dan zeker weten !

Margaritas for everyone

Ingrediënten
2,5 cl Sierra Tequila Silver
2 cl Sierra Spiced Tequila Liqueur
3 cl vers limoensap
3 cl Blue Curaçao (of voor de alternatieve versie Marie Brizard Cassis)


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met ijs. Krachtig shaken en uitschenken doorheen een fijn zeefje in een Margaritaglas. Liefhebbers kunnen ook een zoutrandje voorzien op het glas, maar persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Voeg nog een limoenpartje of cocktailkers toe.

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten