woensdag 19 december 2018

Stijlvolle Geschenktips : Pierre Zero

 
Pierre Zero van Domaines Pierre Chavin is een schuimwijn uit het zuiden van Frankrijk, gemaakt van 100% Chardonnay druiven, waaruit de alcohol verwijderd werd. Dit is trouwens niet hun enige alcoholvrije wijn, ze hebben een zeer compleet gamma hiervan, naast hun andere wijnen.

Hele fijne bubbels. Een lichtzoete abrikoos en litchi in de neus, maar zeker niet in de mond. Ik proef eerder een licht fruitige en zeer droge schuimwijn. Veel fraîcheur door de talrijk aanwezige bubbels.


Een alcoholvrije schuimwijn hoeft dus niet noodzakelijk een label met Studio100 figuren te bevatten. Ook de betere merken brengen tegenwoordig “Zero alcohol” flessen op de markt. Ideaal om zoon, dochter of Bob ook mee te laten genieten van de bubbels… maar laat ons nu eens ondeugend zijn en de drankjes van de volwassenen toch “spiken” met een mini-cocktail. Op die manier gebruiken we de alcoholvrije schuimwijn als mixer… in plaats van vb. tonic.


Serveer eerst de glazen met alcoholvrije schuimwijn en voeg dan met een vette knipoog een schalks geutje toe uit een heupflesje ;-) 


The Fizzy President

Ingrediënten
5 cl Belroy’s Rum
2,5 cl De Kuyper Triple Sec
2,5 cl Forest Vermouth Dry
1 barlepel grenadinesiroop
Pierre Zero schuimwijn


Bereiding
We bereiden eerst onze eigen versie van de bekende “El Presidente” cocktail. Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden. Dubbel zeven.


Giet nu ongeveer 30 ml van de cocktail in een champagneglas en vul aan met de schuimwijn… of doe het op de veel leukere manier zoals hierboven beschreven.Het kristallen champagneglas met de schuine bovenkant komt uit de “sloped” reeks van Zahara Homeware.


P.S. Geen zin om de ‘El Presidente’ cocktail zelf te maken ? Belroy’s heeft ook een kant-en-klare ‘bottled’ versie te koop in de betere drankenhandel, gemaakt met hun eigen rum en witte vermout. Dit resulteert in een zeer lekkere en toegankelijke versie van deze cocktail. 


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. The Xmas themeweek recommendations are entirely personal and all chosen by me. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by me. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten