donderdag 20 december 2018

Stijlvolle Geschenktips : Perlino en Karumba

 
De eindejaarsfeesten smeken om een lekker glaasje bubbels. Ik heb best al heel wat smaakvolle Champagnes gedronken, maar toch blijf ik een zwak hebben voor lekkere Italiaanse Prosecco. Deze Perlino wordt ingevoerd door Bruggeman en is een ‘Extra Dry’. Een typische prosecco met een natuurlijke frisheid en een zachte hint van abrikoos en honing.

Een glaasje bubbels is altijd lekker, maar je kan er natuurlijk nog veel meer mee doen. Denk maar aan mega-populaire cocktails zoals de Aperol Spritz of Hugo. Dus gingen we op zoek naar een leuke nieuwe borrel die we met een portie bubbels heel eenvoudig kunnen optillen naar een hoger niveau.


Karumba Rum-Punch is gemaakt met een donkere rum uit Martinique die gedurende 6 jaar mocht rijpen in Franse cognacvaten. In de fles zit dus niet louter de rum, maar een Rum-Punch cocktail, gemaakt door de gerijpte rum te mixen met citrusmarmelade en een kruidenmix. Wij ontdekten deze nieuwe fles op de beursstand van X-Gin op Horeca Expo.


De Rum Punch ontstond in de 17e eeuw toen scheepvaarders van de British East India Company in opdracht van de Queen de wereldzeeën ontdekten. Via de handelsroute tussen India en de Caraïben kwamen ze in contact met rum en met heel wat specerijen. 

 
Deze cocktail moet bij voorkeur lekker koud zijn, dus zowel de prosecco als de punch gaan we vooraf koelen in de koelkast. Je zou de punch ook kunnen afkoelen door te stirren met ijs, maar eigenlijk wil ik in dit geval geen verdere verwatering.

Kies een mooi Champagneglas en voeg 3 of 4 cl punch toe (deze hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van de grootte van het glas) en vul aan met de prosecco. Eventueel afwerken met een sliertje citroenschil.

Perlino en Karumba zijn verkrijgbaar bij de betere drankenhandel en bij sommige supermarkten.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. The Xmas themeweek recommendations are entirely personal and all chosen by me. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten