donderdag 6 december 2018

Stijlvolle Geschenktips : Ron Barcelo Onyx

 
Voor het derde jaar op rij willen we jullie opnieuw helpen met het uitzoeken van de leukste en lekkerste geschenken voor de cocktail- en spiritsliefhebber. In onze reeks “Stijlvolle geschenktips” krijg je elke dag een voorstelling van een kadootje, waar we eventueel ook nog een cocktail mee maken.

Met de Dominicaanse Barcelo 
rum kropen we al eens eerder tussen de lakens, maar voor onze kerstreeks testen we de Onyx botteling, een mooie zwarte fles in een geschenkverpakking.

Ron Barcelo Imperial Onyx is gemaakt van het sap van suikerriet en mocht minstens 10 jaar rijpen op dubbel gebrande Amerikaanse eiken vaten. Deze rum werd gefilterd door een laag zwarte Onyx-stenen. Een procedé dat mij toch een beetje doet denken aan de “charcoal-mellowing” van Tennessee whiskey, wat tot doel heeft om de spirit “zachter” te maken.


Deze bruine rum heeft een stevige body. Aroma van toast, kersen en koffie. Hout en vanille van de eiken vaten is ook absoluut aanwezig.
Dit is niet zomaar een doordeweekse rum, dus wil ik de smaken en aroma’s ook niet teveel verbergen. We maken een sour cocktail in klassieke Daiquiri-stijl, waarbij we de sterke punten van deze rum nog voldoende naar boven willen halen.


Onyx Daiquiri

Ingrediënten
5 cl Barcelo Imperial Onyx
3 cl vers limoensap
2 cl Orgeat siroop


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende een 15tal seconden. Dubbel zeven in een mooi cocktailglas. Ik koos voor deze cocktail een kristallen wijnglas van Zahara Homeware.


Disclaimer
All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. The Xmas themeweek recommendations are entirely personal and all chosen by me. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by me. In this specific article there is a paid promotion only for the glassware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten