zondag 16 december 2018

Stijlvolle Geschenktips : The Epicurean

 
Douglas Laing is zeker geen onbekende op onze blog. Deze producent stond al elk jaar in onze “Stijlvolle Geschenktips” met zijn Big Peat Xmas edition op basis van Islay-whisky’s. Ook dit jaar ligt die in de winkels, maar wij kozen dit jaar voor een unieke fles uit een andere whiskyregio : The Epicurean.

The Epicurean is een blend van de beste malts uit de Lowlands. Een gedeelte van Schotland wat geheel onterecht wat minder populair is bij whiskyliefhebbers. In de Lowland regio zitten de grootste steden van Schotland, Edinburgh en Glasgow, maar het is ook een regio met veel landbouw en bossen. Het klimaat is er redelijk mild, wat ideaal is voor de groei van de granen. Uit de Lowlands komen vooral lichte, niet-geturfde whisky’s met elegante zoete en vegetale hints.

Deze unieke blend heeft heel wat warme citrus, suiker, tijm, perzik en snoep in de mond. Aroma’s van mout, citrus en kruiden. Gebotteld op 46,2% alcohol, wat toch iets steviger is dan de doorsnee whisky.


The Epicurian is momenteel verkrijgbaar bij de betere drankenhandel in een mooie geschenkdoos met twee highballglazen. Dat vraagt uiteraard om een lekkere Horse’s Neck.

The Epicurean en de andere flessen uit deze speciale reeks zijn verkrijgbaar bij de betere drankenhandel.

Horse’s Neck

Ingrediënten
5 cl The Epicurean Lowland Whisky
3 dashes Angostura bitters
Fever-Tree Ginger Beer


Bereiding
Deze cocktail kan je gerust bereiden in het highball glas. Voeg de whisky, limoensap en bitters toe in het glas met veel ijs. Roer een tiental seconden. Voeg eventueel nog wat extra ijs toe en vul aan met Ginger Beer. Traditioneel wordt deze cocktail versierd met een lange citroenzeste. 


Heb je liever iets minder pittigheid van de gember, kies dan Ginger-Ale i.p.v. Ginger Beer.
  
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. The Xmas themeweek recommendations are entirely personal and all chosen by me. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten