zaterdag 8 december 2018

Stijlvolle Geschenktips : Cointreau Limited Edition

 
In lang vervlogen tijden waren sinaasappelen een traditioneel kerstcadeau voor kinderen. Een reden te meer waarom Cointreau absoluut niet mag ontbreken in onze reeks met “Stijlvolle Geschenktips”. Cointreau is niet alleen de meest bekende sinaasappellikeur ter wereld, maar ook een onmisbaar ingrediënt voor meer dan 350 cocktailrecepten. Geen Margarita, Sidecar of Cosmopolitan zonder deze heerlijk geurende bitterzoete sinaasappellikeur.

Oprichter Eduard Cointreau kreeg in 1875 het schitterende idee om de smaak van zoete en bittere sinaasappelschillen te combineren in een likeur. De unieke smaak was een gigantische voltreffer. Ook dit jaar komt Cointreau opnieuw met een speciale editie voor de eindejaarsfeesten op de markt. Deze limited edition (richtprijs 24,99 €) is een glazen fles met geëtste sinaasappelen, wortels en bladeren.


Daarnaast is er ook nog een duurdere “selective edition” (richtprijs 99,50 €) in een mooie geschenkdoos, waarvan er slechts 1000 zijn gemaakt. Beide speciale edities zijn verkrijgbaar bij de betere drankenhandel.


The Orange Rose


Ingrediënten
6 cl Cointreau
2 dashes Angostura Orange Bitters
0,5 cl HOB Rose Syrup
Schweppes Premium Mixer Original Tonic


Bereiding
Voeg de Cointreau, bitters en siroop samen in een mengglas met veel ijs. Roer gedurende minstens 15 seconden tot de cocktail ijskoud en perfect gemengd is. Serveren in een mooi coupeglas, ik koos deze keer voor een iets lager model van Holmegaard. Aanvullen met tonic en versieren met een sinaasappelblaadje.


DisclaimerAll pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. The Xmas themeweek recommendations are entirely personal and all chosen by me. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations that were chosen for me instead of by me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten