Als alles een beetje meezit krijgen jullie voor 14/2 nog
enkele mogelijke cocktails voor Valentijn, maar ik denk dat voor mij persoonlijk
deze “Valentine Cosmo” toch de winnaar is. Bij de samenstelling ben ik begonnen
vanaf een klassieke Cosmopolitan, maar ik wou absoluut gaan voor de smaak en
geur van frambozen. Een rode vrucht die sensueel genoeg is om het feest van de
romantiek in te kleuren.
Frambozen zijn ook een heel dankbare versiering voor je
cocktail omdat ze nu eenmaal blijven drijven. Tenslotte is een cocktail toch
steeds een feest voor de zintuigen waarbij smaak en geur cruciaal zijn, maar
het visuele aspect ook zeer belangrijk is.
Zelf vind ik het ook zeer vervelend als ik een recept vind
voor een tot de verbeelding sprekende cocktail, maar die dan één of meerdere
ingrediënten blijkt te bevatten die ik niet in huis heb en die ik zelfs niet
gemakkelijk kan vinden. Ik probeer daarom zoveel mogelijk te werken met dranken
die verkrijgbaar zijn in de supermarkt of de reguliere drankenhandel.
Ingrediënten
Werkwijze
Vul een Martiniglas met ijs en laat het afkoelen.
Neem een cocktailshaker en vul deze met de Crème de
Framboise, Wodka, Cointreau en limoensap. Voeg ijs toe en shake stevig
gedurende een tiental seconden. - 20 ml Crème de Framboise
- 40 ml Wodka
- 20 ml Cointreau
- 20 ml limoensap
- Enkele frambozen
- ½ glas Champagne
Werkwijze
Vul een Martiniglas met ijs en laat het afkoelen.
Wat er nu in je shaker zit is een “Raspberry Cosmo” en die is op zich heel erg lekker. Je kan het ijs uit het glas verwijderen en deze cocktail door een zeefje in het glas gieten. Afwerken met enkele frambozen en genieten !
Maar omdat het voor Valentijn is kunnen we hier nog een veel
lekkerder cocktail van maken. Giet het ijs uit het glas en vul het glas voor de
helft met Champagne of een uitstekende schuimwijn. Giet dan de cocktail
doorheen een zeefje rechtstreeks in het glas met de Champagne. Afwerken met
enkele frambozen en laat je verrassen door de heerlijke smaak !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten