dinsdag 9 februari 2016

Onze laatste Valentijncocktail : Pomegranate Cosmo


 
Deze derde en laatste cocktail voor het feest van de liefde is opnieuw een variatie op de Cosmopolitan, die hier in huis heel erg populair is. Voor de Pomegranate Cosmo vervangen we het veenbessensap door granaatappelsap. Ik weet dat ik al eerder aangaf liefst te werken met dranken die je vlot kan vinden in de supermarkt, maar bij Albert Heijn vond ik zelfs drie soorten granaatappelsap in de rekken. Niet zo exotisch als het klinkt dus ! 

Uiteraard is dit ook een cocktail waar je kan scoren met de versiering. We kiezen voor verse granaatappelpitjes die bij de meeste dames heel erg in de smaak vallen. Als extra hint naar de originele Cosmopolitan, liet ik de ontbrekende veenbessen terugkomen in een stukje chocolade met vulling van veenbessen en sinaasappel.

Ingredi├źnten
  • 40 ml granaatappelsap
  • 40 ml Wodka
  • 20 ml Cointreau
  • 20 ml citroensap
  • Verse granaatappelpitjes
  • Jacques Chocolade met veenbessen/sinaasappelvulling

Werkwijze

Vul een Martiniglas met ijs en laat het afkoelen. Neem een cocktailshaker en vul deze met Wodka, Cointreau, granaatappelsap en limoensap. Voeg ijs toe en shake stevig gedurende een tiental seconden.
Verwijder het ijs uit het Martiniglas, strain de coctail in het glas en werk af met enkele granaatappelpitjes. Deze zullen zinken naar de bodem maar zorgen zelfs dan nog voor een speciaal effect.

Serveren op een bordje met verse granaatappelpitjes en een stukje chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten