zondag 7 februari 2016

Chinees Nieuwjaar en de Mah-Jong Cocktail

 
Maandag is het "Chinees Nieuwjaar" en van een klant in Taiwan vernam ik dat ze dat in het verre Oosten toch ook wel zeer uitgebreid vieren. Sommige bedrijven sluiten hun kantoren een week voordien en dagen pas opnieuw op minstens een week na Nieuwjaar. Een uitstekende reden om een aangepaste cocktail te posten !

In China houden ze nogal van (zeer!) stevige cocktails, maar ook daar heb ik natuurlijk een oplossing voor.

Ingredi├źnten

40 cl. London Dry Gin (vb. Bombay)
10 cl. Cointreau
10 cl. Witte Rum (vb. Bacardi)
Ananas
Maraskijnkers
Champagne (optioneel)

Bereiding

Deze cocktail bevat alleen klare dranken en geen fruitsappen, dus we gaan niet shaken, maar stirren (roeren). We vullen alvast een Martiniglas met ijsblokjes om af te koelen.

Neem een groot mixglas en gooi het vol met ijsblokjes. Voeg de gin, Cointreau en rum toe. Roer stevig gedurende een tiental seconden. Het smeltwater is zeker welkom in deze pittige cocktail. Verwijder de ijsblokjes uit het Martiniglas en gebruik een strainer (zeef) om de cocktail in het glas te gieten. Zoals eerder gezegd is dit een lekkere maar echt wel vrij sterke cocktail.

Om deze cocktail iets lichter en toegankelijker te maken passen we dezelfde truc toe als bij onze eerste Valentijnscocktail. Vul een Martiniglas voor de helft met Champagne en giet de cocktail (m.b.v. een strainer) rechtstreeks in de Champagne. Heerlijk !

Versier het glas met enkele stukjes ananas en een maraskijnkers.

Welkom in het jaar van de Aap !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten