woensdag 17 februari 2016

Margaritas en nachos

Over het ontstaan van deze cocktail bestaan heel wat verhalen, maar niemand weet welk verhaal het meest authentiek is. Het is vrijwel zeker dat deze cocktail ontstaan is ergens rond 1940 in Mexico. De bereiding is zeer eenvoudig en bestaat uit 3 vlot verkrijgbare ingrediënten.

Ingrediënten
  • 35 ml tequila
  • 20 ml Cointreau
  • 15 ml Limoensap

Dit is een typische klassieke cocktail waarvoor je tientallen recepten kan terugvinden met verschillende verhoudingen tussen deze 3 basis ingrediënten. Pas dus aan naar hartenlust aan je eigen smaakvoorkeur. De favoriete zuurtegraad van deze cocktail is immers voor iedereen verschillend. Bovenstaande verhouding is zoals aangegeven door de International Bartenders Association. De oudste recepten die ik kon terugvinden waren zonder uitzondering allemaal een flink stuk zuurder. Ook op bijgaande afbeelding zie je een recept voor een (zuurdere) versie met 60 ml Tequila, 60 ml limoensap en 30 ml Triple-Sec. Buiten het feit dat deze zuurder is heb je er ook een groter glas voor nodig denk ik !

Bereiding

We gaan deze cocktail serveren in een typisch Margaritaglas of bij gebrek daaraan in een Martiniglas. Dit glas mag je alvast voorkoelen met enkele ijsblokjes.

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en schud krachtig gedurende een tiental seconden. Verwijder het ijs uit het glas en giet de cocktail doorheen een strainer in het glas.

Afwerken met een limoenwieltje op de rand van het glas.

Eventueel mag je de rand van het glas eerst een zoutrandje geven.
Opgelet : Een zoutrandje maak je steeds alleen aan de buitenkant van het glas, nooit aan de binnenkant. Dit doe je door enkel de buitenkant vochtig te maken met een stukje limoen en daarna het glas voorzichtig in een bordje met zout te duwen.

Zoals we bij de start van deze drinksblog reeds hadden aangekondigd zullen we af en toe "shared postings" doen met Tineke's Cucina. Dit is er zo eentje, want bij een lekkere Margarita horen uiteraard ook nachos !

NachosIngrediënten

  • Een half zakje nachos (natuur)
  • 2 el jalapenos (uit een bokaaltje)
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 zakje geraspte cheddar

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor.
Doe de nachos in een ovenschaal. Besprenkel met de jalapenos en in fijne stukjes gesneden tomaat. Doe er flink wat kaas over.
Zet een paar minuutjes onder de grill.
Smakelijk!

Tip
Je kan uiteraard eindeloos variëren met de toppings. In de lente/zomer voegen we steeds wat pijpajuintjes toe, maar ook rode ui is zeer lekker hierbij.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten