Ingrediënten
- 35 ml tequila
- 20 ml Cointreau
- 15 ml Limoensap
Dit is een typische klassieke cocktail waarvoor je
tientallen recepten kan terugvinden met verschillende verhoudingen tussen deze
3 basis ingrediënten. Pas dus aan naar hartenlust aan je eigen smaakvoorkeur.
De favoriete zuurtegraad van deze cocktail is immers voor iedereen
verschillend. Bovenstaande verhouding is zoals aangegeven door de International
Bartenders Association. De oudste recepten die ik kon terugvinden waren zonder
uitzondering allemaal een flink stuk zuurder. Ook op bijgaande afbeelding zie
je een recept voor een (zuurdere) versie met 60 ml Tequila, 60 ml limoensap en
30 ml Triple-Sec. Buiten het feit dat deze zuurder is heb je er ook een groter
glas voor nodig denk ik !
Bereiding
We gaan deze cocktail serveren in een typisch Margaritaglas
of bij gebrek daaraan in een Martiniglas. Dit glas mag je alvast voorkoelen met
enkele ijsblokjes.
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en schud krachtig
gedurende een tiental seconden. Verwijder het ijs uit het glas en giet de
cocktail doorheen een strainer in het glas.
Afwerken met een limoenwieltje op de rand van het glas.
Eventueel mag je de rand van het glas eerst een zoutrandje geven.
Opgelet :
Een zoutrandje maak je steeds alleen aan de buitenkant van het glas, nooit aan
de binnenkant. Dit doe je door enkel de buitenkant vochtig te maken met een
stukje limoen en daarna het glas voorzichtig in een bordje met zout te duwen. Zoals we bij de start van deze drinksblog reeds hadden aangekondigd zullen we af en toe "shared postings" doen met Tineke's Cucina. Dit is er zo eentje, want bij een lekkere Margarita horen uiteraard ook nachos !
Nachos
Ingrediënten
- Een half zakje nachos (natuur)
- 2 el jalapenos (uit een bokaaltje)
- 1/2 tomaat
- 1/2 zakje geraspte cheddar
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor.
Doe de nachos in een ovenschaal. Besprenkel met de jalapenos en in fijne stukjes gesneden tomaat. Doe er flink wat kaas over.
Zet een paar minuutjes onder de grill.
Smakelijk!
Tip
Je kan uiteraard eindeloos variëren met de toppings. In de lente/zomer voegen we steeds wat pijpajuintjes toe, maar ook rode ui is zeer lekker hierbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten