vrijdag 26 februari 2016

Naked Limontini

 
Mijn lieftallige echtgenote, die ook foodblogster is, vindt het leuk om mij af en toe eens een opdracht te geven. Deze opdracht klonk als volgt “In de frigo staan nog een paar tiramisukes, maak eens een drankje wat daarbij past. Ik wil wel dat er Limoncello in zit. Je hebt tien minuten”…

Nu weet ik gelukkig een beetje wat de wederhelft lekker vindt en Limoncello is een heerlijk drankje waar je heel wat kanten mee uit kan. Als smaakmaker laat het zich lekker mengen met heel wat andere dranken. Nu is het wel zo dat wij onze Limoncello ook helemaal zelf bereiden. Een recept hiervan zullen we later dit jaar posten, wanneer we opnieuw een aantal flessen klaarmaken. Deze huisgemaakte Limoncello van Italiaanse bio-citroenen heeft een meer uitgesproken smaakpatroon dan zijn broertjes uit de supermarkt en hij heeft ook iets meer punch, aangezien wij starten met pure alcohol en deze zelf versnijden tot een drinkbaar alcoholgehalte.


Deze “Naked Limontini” heb ik letterlijk uitgekleed tot het strikt noodzakelijke, om net die sterke en overduidelijke Limoncellosmaak te behouden en centraal te stellen in deze cocktail. Dit is een heerlijke verfrissende cocktail die (door het iets hogere alcoholgehalte) zowel zijn diensten bewijst als aperitief of digestief.


Ingrediënten


1/3 Wodka
1/3 Limoncello
1/3 Granaatappelsap


Bereiding

Vul een Martiniglas met ijsblokjes om af te koelen.
Doe alle ingrediënten in een shaker met een vijftal ijsblokjes. Krachtig shaken gedurende een tiental seconden. Verwijder de ijsblokjes uit het glas en strain(*) de cocktail in het glas. 

(*) Met een strainer of zeefje houden we de ijsblokjes tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten