zondag 22 april 2018

Eenvoudige cocktails met bubbels

Voor een lekker fris en zomers aperitiefje is een glas bubbels nooit verkeerd. Maar uiteraard kan je daar ook wel wat meer mee doen. Als je op zoek gaat via Google kom je honderden recepten tegen voor lekkere champagnecocktails. Onlangs had ik nog een gesprek hierover met mensen uit de champagnewereld en we waren het er uiteindelijk over eens dat je champagnecocktails niet maakt met een hele dure Champagne, maar ook niet met een fles goedkope cava van 3 euro. Als de schuimwijn op zich al niet echt lekker smaakt, zal je cocktail ook gegarandeerd teleurstellen. Zoek dus een gulden middenweg en probeer een betaalbare fles te vinden die toch best lekkers is.

Zoals reeds vermeld zijn er honderden recepten te vinden, maar het hoeft zeker niet altijd moeilijk te zijn. Heb je een BBQ met vrienden of familie dan mag het ook al eens een eenvoudig en snel recept zijn. Heel wat cocktails leven helemaal op met een scheutje Champagne erbij, dus kan je ook een “kleine” versie van die cocktail maken in een champagneglas en er dan schuimwijn aan toevoegen. Dat deed ik met de overbekende Margarita en het resultaat was uitstekend.

Heb je toch liever een zoetere cocktail, kijk dan eens naar je lievelingslikeuren en proef eens hoe die smaken met Champagne erbij. Dat hoeft zeker geen plakkerige Kir Royal te worden. Een succesformule is een borreltje Limoncello aangevuld met Champagne of Prosecco.

Champagne Margarita

Ingrediënten
3 cl Tequila Silver
3 cl sinaasappellikeur
3 cl vers limoensap
Champagne

Bereiding
Voeg de Tequila, sinaasappellikeur en limoensap samen in een shaker met ijs. Krachtig shaken en dubbel zeven in een champagneglas. Aanvullen met schuimwijn. Versieren met een cocktailkers.

Limoncello Royal

Ingrediënten
4 cl Limoncello
Prosecco

Bereiding
Giet eerst de Limoncello in het champagneglas en vul aan met de schuimwijn. Versier met een muntblaadje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten