zaterdag 28 april 2018

Copperhead Gin - The Gibson Edition

In de zomer van 2013 kreeg Yvan Vindevogel het idee om een eigen gin te produceren. Hierbij gooide hij al de kennis die had vergaard als apotheker mee in de strijd. Het resultaat was de eerste Copperhead Gin in de iconische en compacte koperkleurige fles. Tegelijk bracht hij drie verschillende bitters op de markt (Aperitivum, Digestivum en Energeticum), waarmee je als een echte alchemist je Gin & Tonic kon ‘tunen’ naar je eigen smaak. Copperhead Gin bevat deze vijf botanicals : Jeneverbes, kardemom, Angelica wortel, korianderzaadjes en sinaasappelschil.

Later verscheen ook nog Copperhead Black Batch, waarbij de botanicals werden aangevuld met zwarte Ceylon thee en vlierbessen. Deze botteling was een eerbetoon aan de geneeskrachtige werking van vlierbessen.

Recent verscheen een derde creatie, ontstaan uit een nauwe samenwerking met bartender Marian Beke van The Gibson in Londen. Deze bartender was geïnspireerd door de klassieke Martini en wou een gin creëren die daarvoor het best zou geschikt zijn. Het resultaat is Copperhead – The Gibson Edition, deze keer in een donkergroene fles. De originele 5 botanicals werden aangevuld met maar liefst 13 extra botanicals die traditioneel gebruikt werden om voeding te pekelen waaronder foelie, peper, cassia, laurier, gember, allspice, venkel en dille. Uiteindelijk voegen ze ook wat 8 jaar gerijpte jenever toe voor een zachte en tegelijk complexe smaaktoets.

Door deze extra botanicals is The Gibson zeer geschikt voor cocktails die vragen om een ‘pickled’ toets, maar ook een absolute topper voor een stevige Gin & Tonic of Dry Martini. Wij kozen nu al even voor een Martini, maar je ziet deze fles zeker nog opduiken in onze volgende cocktailrecepten met een stevige gin-basis.

Dry Martini

Ingrediënten
5 cl Copperhead The Gibson Edition
1,5 cl Forest Dry Vermout

Bereiding
Beide ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Roeren tot de cocktail echt ijskoud is. Strainen in een Martiniglas. Versieren met twee olijven... of twee zilveruitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten