donderdag 4 mei 2017

Verslag van Filliers Bartender event 2/05/2017

Wanneer Jeffrey Snoeks (Graanstokerij Filliers) en Vallina Nelles (Vallina’s Gin) de koppen bij elkaar steken kan dat een zeer leuk event tot gevolg hebben. Dinsdagochtend reden we met het kruim van de Limburgse bartenders richting Deinze voor een onderdompeling in de wereld van Filliers.

Na een eerste obligate Gin & Tonic (gelukkig was het toch al bijna middag) vertrokken we voor een rondleiding met de Master Distiller. Aangezien Filliers niet alleen jenever maar ook gin en zelfs whisky produceert, was er heel wat te zien. Filliers produceert spirits “van korrel tot borrel”, dus kregen we ook het hele proces te zien van de graansilo’s tot de magazijnen waar spirits liggen te rijpen op eiken vaten. Na de rondleiding mochten we zelf aan de slag in de bar met alle producten die Filliers in huis heeft.

De creativiteit van de bartenders werd geprikkeld en voor je het wist stonden ze te shaken en te stirren achter de bar en proefden we heerlijke variaties op onder meer de Manhattan, French 75 en Negroni. Enkele bartenders hadden ook eigen siropen en bitters meegebracht om een eigen twist te geven aan hun cocktails.

Tot slot werden we uitgenodigd voor een lekkere lunch met de enige echte “Filliers-hamburgers”. Het varkensvlees voor deze hamburgers is afkomstig van een boerderij waar de varkens gevoederd worden met het graanresidu van de stokerij. We sloten af met een koffietje en een chocomousse waarin Sloe gin verwerkt zat en uiteraard mochten we die daar ook nog bij proeven.

Een heel dikke merci aan Jeffrey en Vallina om deze leuke en leerrijke dag te organiseren !


P.S. Meer foto's op onze Facebook pagina !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten