woensdag 3 mei 2017

Rums selected by Delhaize (1/4) : Barbados

De Barbados rum die we vandaag proeven is een eerste fles uit een gloednieuwe reeks van vier premium rums, die in België gelanceerd worden door supermarktketen Delhaize.
Bruine, gerijpte rum heeft zeker een ruim publiek van enthousiaste liefhebbers. Van deze rums kan je puur genieten of met enkele ijsblokjes, maar ze zijn zeker ook uitermate geschikt om heerlijke cocktails mee te bereiden. In Brussel en Wallonië was rum al langere tijd terug populairder aan het worden, maar nu merken we toch ook in Vlaanderen dat de vraag naar lekkere rum-cocktails opnieuw stijgt.


Deze nieuwe reeks van Delhaize bevat rum uit vier productieregio’s : Barbados, Guyana, Trinidad en als buitenbeentje Indonesië. Maar vandaag starten we dus met de Barbados Rum en genieten van “The smooth wooden sensation of a Barbados Rum blend”

Dit is dus een blended rum, waarin rums zitten van meestal 5 jaar of ouder. Het is een lichte en zeer toegankelijke rum met heldere toetsen van hout. De rum rijpt in Barbados in eiken vaten, waarin vroeger Bourbon heeft gerijpt.

Kleur : Amberkleurig met een goudgele toets
Neus : Kruidig met een gerookte toets
Smaak : Vanille, karamel, noot
Afdronk : Zacht en lang met een gerookte toets.

Dit is één van de zachtere rums uit deze reeks en we bereiden hiermee een klassieke Daiquiri. De Daiquiri is een klassieke rum-cocktail die je eigenlijk ook een ‘Rum Sour’ zou kunnen noemen, aangezien het recept zowat hetzelfde is als vb. een Whisky Sour. Eenvoudig te bereiden en zeer lekker om van te genieten op een zomers terrasje.

Barbados Rum Daiquiri

Ingrediënten
4,5 cl Barbadosrum selected by Delhaize
3 cl vers citroensap
1,5cl Rietsuikersiroop

Bereiding
Meng alle ingrediënten in een shaker met veel ijs. De shaker goed schudden en de cocktail in een voorgekoeld glas gieten. Het glas versieren met een schijfje citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten