woensdag 17 mei 2017

Crodino Rosso: Nieuw non-alcoholisch aperitief met bloedappelsiensmaak

De foodblog van de wederhelft (Tineke’s Cucina) geeft het misschien al een beetje weg, maar zij heeft dus wel degelijk Italiaanse roots. Via haar heb ik ook een aantal jaren geleden Crodino leren kennen, het bittere Italiaanse alcoholvrije aperitiefje. Italië heeft een rijke aperitiefcultuur, maar dat hoeven zeker niet elke dag stevige Negroni’s of Americano’s te zijn. Soms mag het ook wel eens iets alcoholvrij zijn en dan denken Italianen niet noodzakelijk aan banale softdrinks. Een glaasje Crodino geserveerd volgens de regels van de kunst zal zeker niet uit de toon vallen naast de eventuele cocktails die op tafel staan. Ook de smaak is even volwassen en complex als bij de betere cocktail.

Wanneer de lentezon zijn warmte laat voelen start ook echt het aperitiefseizoen. Voor deze gelegenheid lanceert Crodino ook een nieuwe smaak : Crodino Rosso, opnieuw een alcoholvrij aperitief met een frisse bittertoets en het subtiele aroma van bloedappelsienen. Hiermee spelen ze natuurlijk ook in op de verhoogde vraag naar aperitiefjes met geen of minder alcohol.

Wij proefden de nieuwe Crodino Rosso, naast de reeds bestaande klassieke Crodino. Beide zijn te bestempelen als bittere alcoholvrije aperitiefjes, maar de nieuwe Crodino Rosso is iets zoeter en fruitiger en ziet er vooral heel erg zomers uit. Crodino serveer je met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel, maar volgens mij kunnen we hier ook nog wel wat mee experimenteren als smaakmaker in lekker zomerse cocktails.

Leuk weetje : Crodino is genoemd naar de Italiaanse ‘Terme di Crodo’, een kuuroord in het noorden van Piemonte. Het gezonde, zuivere mineraalwater uit het kuuroord vormt de basis van dit verfrissende drankje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten