zaterdag 20 mei 2017

Happy #WorldWhiskyDay - Penicillin


Vandaag is het #WorldWhiskyDay en dan gaan we uiteraard aan de slag met mijn favoriete spirit. En op zo’n feestdag mag het zeker iets meer zijn. Eerst en vooral kiezen we zowat de meest prestigieuze fles die we in onze barkast hebben staan : Johnnie Walker Blue Label, de speciale Winter editie van vorige Kerstperiode. Een heerlijke blend van uitsluitend de allerbeste hand-uitgezochte vaten.

Als cocktail gaan we voor de Penicilline, een luxe-versie van de Whisky Sour die net dat beetje extra heeft. Of je nu een verkoudheid hebt of een beetje hooikoorts, deze Penicilline is gegarandeerd het juiste medicijn. Deze cocktail werd bedacht door Sam Ross van cocktailbar Milk & Honey in New York in 2005.

Cocktail : Penicillin

Ingrediënten
5 cl Johnnie Walker Blue Label
2 cl Honing-Gembersiroop
3 cl vers citroensap
1 barlepel Big Peat Whisky
1 Schijfje gedroogde of gesuikerde gember

Bereiding
Voeg de Blue Label samen met de gembersiroop en citroensap in een mengglas met veel ijs. Stevig roeren tot de cocktail voldoende gekoeld en gemengd is. Doorheen een fijn zeefje gieten we de cocktail over in een mooi whiskyglas met vers ijs.

Heel voorzichtig voegen we een barlepel met Big Peat whisky toe. Probeer deze als het ware boven op het ijs te leggen. Deze float heeft vooral tot doel om een sterk turfaroma te verspreiden tijdens het degusteren.

Versier het glas met het stukje gember, voor een extra kruidige toets. Happy World Whisky Day !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten