vrijdag 5 mei 2017

Piazza Gaspare – La piazza dell’aperitivo

Het nadeel van pop-up’s is dat ze per definitie tijdelijk zijn waardoor ik vaak moeite heb om er te geraken. Zo ben ik er jammer genoeg niet in geslaagd om de Caffè Torino pop-up van Martini te bezoeken. Ik was dan ook heel blij te horen dat ook Campari een nieuwe zuiderse pop-up zou openen in Antwerpen, waar ze bovendien echt wel wat denkwerk hadden in gestoken. Woensdagavond reden we vol goede moed doorheen de avondspits richting Antwerpen voor de pré-opening. De moed zakte echter snel in onze schoenen want uiteindelijk kwamen we meer dan een uur te laat op onze bestemming door de moordende avondfiles en, ik verzin dit niet, een zeer groot schip wat tergend traag voor ons moest passeren aan het ‘eilandje’.

Maar zodra we één voet hadden binnen gezet op de ‘piazza’ viel alle stress onmiddellijk van onze schouders. Campari heeft hier werkelijk een schitterende plek gevonden om deze pop-up te organiseren. Een huis in de oude Antwerpse binnenstad met heel veel geschiedenis en een prachtig binnenpleintje. Een grote bar binnen in het huis (die we nog herkennen van de beursstand op Venuez17) en een tweede typisch Italiaanse kiosk buiten op het pleintje. Naast de bar is er ook een sfeervolle lounge waar je heerlijk kan wegzakken in Chesterfields en er was ook een DJ aanwezig die, strategisch opgesteld in een raamopening, zorgde voor de nodige sfeer. Dit is een terrasje waar je echt uren kan blijven zitten en genieten.


Op basis van een onderzoek van Professor Marketing en Consumentengedrag Malaika Brengman (VUB) heeft Campari getracht om alle zintuigen op deze plek in balans te brengen. Je geniet van een perfect klaargemaakt aperitief en lekkere hapjes in een omgeving die er alles aan doet om jou tot rust te brengen. Een fonteintje, bakken met heerlijk geurende tijm en rozemarijn, rustige muziek, …  zorgen samen voor een rustgevende zintuiglijke beleving.

De cocktails waren uiteraard op basis van ingrediënten uit het gamma van Campari en werden vakkundig bereid door de bartenders van SIPSNSODA. Op de kaart vinden we ook enkele cocktails van Hannah en Jan Van Ongevalle (The Pharmacy), beiden ook ambassadeurs van Campari. Naast de bar was er ook nog een uitnodigende foodcorner waar lekkere hapjes en fingerfood werden klaargemaakt.


Zoals ik reeds vermelde is het voor mij vaak lastig om de tijd te vinden om pop-up’s te bezoeken. De kans dat ik hier toch nog eens terugkeer voor eind juni is echter meer dan aannemelijk.


Om alvast even virtueel de sfeer op te snuiven kan je deze video bekijken, gemaakt door onze vrienden van Cocktails op Mensenmaat.


 

Meer foto’s kan je zoals gebruikelijk terugvinden op onze Facebook pagina.


Piazza Gaspare is open van 5 mei tot 30 juni in het geboortehuis van de beroemde barokschilder Jacob Jordaens, Reyndersstraat 6 in Antwerpen. Voor alle info over evenementen kan je best hun Facebook pagina volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten