woensdag 31 mei 2017

World Class Competition Belux Finals 2017 - Verslag

Gisteren was het één van de jaarlijkse topdagen voor de Belgische cocktailwereld. In de schitterend gerestaureerde gebouwen van ‘De Serre’ in Antwerpen mochten we de Belux finale bijwonen van de World Class Competition 2017.

Het publiek werd toegelaten vanaf de bekendmaking van de laatste vier finalisten. Het bleek een Antwerpse finale te worden met Thomas Timmermans van Belroy’s Bijou en maar liefst drie bartenders uit het team van Cocktails at Nine : Naushad Rahamad, Yannick Draeyers en Sofian Vlaminck.

Tijdens de befaamde "Speed & Efficiency Challenge" moesten deze finalisten zes dezelfde cocktails bereiden op maximum zeven minuten. Ze hadden wel de vrijheid om de cocktails te bereiden naar hun eigen recept. Ze werden hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door de jury bestaande uit Dries Botty (World Class Belgium 2016 Winner en Nr.4 tijdens de World Class Global Finals), Jennifer Le Nechet (World Class 2016 Global Winner), Rolf Schollaert (Cocktail Influencial), Dieter Moeyaert (Cocktail Journalist) en Spike Marchant (Global World Class Ambassador), die ook de presentatie voor zijn rekening nam. Alle World Class cocktails werden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans.

Uit deze halve finale kwamen Naushad en Yannick als TOP 2. In de finale mochten zij hun eigen creatie voorstellen binnen het opgelegde thema ‘sustainability’. Beiden hadden een schitterend verhaal en een eigen insteek naar het thema toe. Waar Naushad zijn cocktail koelde met marmer, deed Yannick het met bevroren sappen. Er werd ook gebruik gemaakt van gerecycleerde en milieuvriendelijke producten, overschotjes, zelf gekweekt fruit en groenten en zelfs “glazen” gemaakt uit papier.

Na beraadslaging van de jury werd Naushad Rahamat, barmanager van Cocktails at Nine in Antwerpen,  uitgeroepen tot Diageo World Class Bartender of the year 2017 voor België en Luxemburg.

Van 21 tot 24 augustus zal hij onze nationale kleuren verdedigen tijdens de World Class Global Finals in Mexico City, waar hij het zal opnemen tegen meer dan 50 nationale winnaars. Met een beetje geluk kan hij de opvolger worden van Jennifer Le Nechet.


P.S. Meer foto's op onze Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten