vrijdag 15 juli 2016

Press Event Mom Gin 14/07/2016


 
Bijna twee maanden geleden maakte ik voor het eerst kennis met Mom Gin, een zachte gin met toch stevig wat karakter. Delhaize vroeg me toen om er iets mee te doen naar aanleiding van Moederdag.
Dit weekend werd deze “royale” gin officieel gelanceerd voor ons land, in het kleurrijke kader van een sprookjesachtig kasteeltje in Edegem. Voor de gelegenheid zag het er allemaal heel erg fushia en roze uit, zelfs aan de gasten werd gevraagd om zich voor de gelegenheid te kleden met een vleugje van deze sprankelende kleuren.


Mom Gin pretendeert de meest vrouwvriendelijke gin te zijn. Aan een gebrek voor humor zal het zeker niet liggen, want hun marketing is heel erg “tongue-in-cheek” met een stevige portie Britse ondeugendheid.

Deze gin wordt gemaakt op basis van plantaardige producten en rood exotisch fruit. Vier destillaties in koperen ketels zorgen voor een uitgesproken zachte en elegante drank met een mooi rond en smaakvol karakter. De gebruikte botanicals zijn jeneverbessen, koriander, engel- en leliewortel, veenbessen, de tropische cassiaplant, tijm en zoethout.

Ter gelegenheid van deze officiële lancering kregen we ook twee ‘perfect serve’ recepten :
  • 5 cl Mom Gin
    15 cl Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardemom
    Zeste van citroen of stukje gember en gedroogde rozenblaadjes
  • 5 cl Mom Gin
    15 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus
    Aardbei en zeste van citroen
Mom Gin is verkrijgbaar bij de betere drankenspeciaalzaak en in diverse supermarkten.

P.S. Zoals steeds kan je op onze Facebook pagina ook een volledige fotoreportage terugvinden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten