zondag 24 juli 2016

Bezoek aan Koks & Tales (Hasselt)

Uitstekende cocktailbars zijn al lang geen privilege meer voor het Antwerpse Zuid en het Gentse Patershol, ook in andere steden met bruisende uitgangsbuurten verschijnen stilaan pareltjes die we nog stuk voor stuk moeten ontdekken.
Rob Biesmans uit Hasselt is zeker geen onbekende. Tijdens een eerdere reeks van ‘Mijn Restaurant’ liep hij in de kijker als vlotte zaalverantwoordelijke van Bigarreaux in Sint-Truiden. Lezers van Het Belang van Limburg kunnen zijn cocktailsuggesties steeds terugvinden in de weekendbijlage. En Rob maakt niet alleen cocktails, in zijn andere zaak steekt hij zelfs Jeroen Meus naar de kroon met zijn eigen ‘haute dogs’. Hoog tijd dus om zijn cocktailbar “Koks & Tales” eens te bezoeken.
“Koks & Tales” is na een voorgeschiedenis als pop-up op meerdere locaties en daarna een halftijdse locatie op de Bampslaan eindelijk neergestreken op een eigen stek midden in het gezellige centrum van Hasselt, slechts enkele panden naast zijn andere zaak, “The Foodmonkeys”. Mooi ingericht in een typische ‘speakeasy’-stijl, met zeer comfortabele zeteltjes. De zaak is niet erg groot, maar daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Bij zonnig weer staat er ook een terras voor de deur.
De backbar laat alvast vermoeden dat we ook in ons glas niet teleurgesteld zullen worden. Rob is een liefhebber van klassieke cocktails, maar doet daar graag zijn eigen ding mee. Een voorkeur waar ik persoonlijk helemaal achter kan staan. Uiteraard heeft hij ook zelf al een aantal gloednieuwe cocktails ontwikkeld. We proeven een “Not so modest man”, een “Lazy Red Cheeks” en een verfrissende mocktail. Een adresje om zeker te onthouden en nog heel vaak terug te keren, zeker aangezien de cocktailkaart steeds aangepast wordt aan de seizoenen !
Koks & Tales – Schrijnwerkersstraat 9, 3500 Hasselt - www.koksandtales.com
P.S. Zoals gebruikelijk kan je op onze Facebook pagina een mapje terugvinden met enkele foto’s.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten