Uitstekende cocktailbars zijn al lang geen privilege meer
voor het Antwerpse Zuid en het Gentse Patershol, ook in andere steden met
bruisende uitgangsbuurten verschijnen stilaan pareltjes die we nog stuk voor
stuk moeten ontdekken.
Rob Biesmans uit Hasselt is zeker geen onbekende. Tijdens
een eerdere reeks van ‘Mijn Restaurant’ liep hij in de kijker als vlotte zaalverantwoordelijke
van Bigarreaux in Sint-Truiden. Lezers van Het Belang van Limburg kunnen zijn
cocktailsuggesties steeds terugvinden in de weekendbijlage. En Rob maakt niet
alleen cocktails, in zijn andere zaak steekt hij zelfs Jeroen Meus naar de
kroon met zijn eigen ‘haute dogs’. Hoog tijd dus om zijn cocktailbar “Koks
& Tales” eens te bezoeken.
“Koks & Tales” is na een voorgeschiedenis als pop-up op
meerdere locaties en daarna een halftijdse locatie op de Bampslaan eindelijk
neergestreken op een eigen stek midden in het gezellige centrum van Hasselt, slechts
enkele panden naast zijn andere zaak, “The Foodmonkeys”. Mooi ingericht in een
typische ‘speakeasy’-stijl, met zeer comfortabele zeteltjes. De zaak is niet
erg groot, maar daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Bij zonnig weer staat er
ook een terras voor de deur.
De backbar laat alvast vermoeden dat we ook in ons glas niet
teleurgesteld zullen worden. Rob is een liefhebber van klassieke cocktails,
maar doet daar graag zijn eigen ding mee. Een voorkeur waar ik persoonlijk helemaal
achter kan staan. Uiteraard heeft hij ook zelf al een aantal gloednieuwe
cocktails ontwikkeld. We proeven een “Not so modest man”, een “Lazy Red Cheeks”
en een verfrissende mocktail. Een adresje om zeker te onthouden en nog heel vaak
terug te keren, zeker aangezien de cocktailkaart steeds aangepast wordt aan de
seizoenen !
P.S. Zoals gebruikelijk kan je op onze Facebook pagina een
mapje terugvinden met enkele foto’s.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten